Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Socialrådgiver

"Hvilke muligheder er der, hvis jeg har svært ved at passe et fuldtidsjob?” ”Kan jeg få støtte til mine merudgifter, som følger af cystisk fibrose?” ”Hvordan foregår sagsbehandlingen hos kommunen?” Det er nogle af de spørgsmål, der ofte melder sig, når man har cystisk fibrose, eller når man er forælder til et barn med cystisk fibrose.

Om socialrådgivning
Cystisk Fibrose Foreningen tilbyder gratis socialrådgiverassistance til vores medlemmer med foreningens socialrådgiver Vibeke Larsen. Vibeke kan vejlede og rådgive inden for den sociallovgivning, der gør sig gældende for personer med cystisk fibrose og forældre til børn med sygdommen. Under menupunktet ’Psykolog- og socialrådgivning’ kan du også læse om nogle af mulighederne for støtte som henholdsvis patient med cystisk fibrose eller forældre til et barn med cystisk fibrose.

Vibeke er selvstændig socialrådgiver og handicapkonsulent, hvor hun tilbyder undervisning og konsulentbistand inden for handicapområdet og det psykosociale område. Hun har de sidste 25 år beskæftiget sig med handicapområdet, og hendes erfaringsgrundlag stammer fra arbejdet som socialrådgiver og mellemleder i kommunal forvaltning og som socialrådgiver og konsulent i flere statslige rådgivningstilbud. Derudover har hun igennem årene samarbejdet med en række handicaporganisationer.

Hvem kan benytte sig af tilbuddet?
Vores socialrådgivningstilbud er for medlemmer af foreningen og henvender sig til dig, der:

  • har cystisk fibrose
  • er forælder/forsørger til et barn med cystisk fibrose


Er du ikke allerede medlem, så meld dig ind i dag! Som medlem får du adgang til vores rådgivning og øvrige tilbud til dig, der selv har cystisk fibrose eller er nær pårørende. Du støtter samtidig foreningens arbejde for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.

Hvordan foregår rådgivningen?
Rådgivningen foregår primært over telefon eller over e-mail. Derudover afholder Vibeke ind imellem online seminarer (webinarer) om nogle af de emner, som er særligt relevante for personer med cystisk fibrose eller forældre til et barn med sygdommen. Vibeke deltager ind imellem også på kurser i foreningen, hvor hun fortæller om socialrådgivningstilbuddet eller belyser relevant emner. Du kan se eventuelle kommende webinarer eller kurser med Vibeke i aktivitetskalenderen.

Kontakt
Vibeke har normalt telefontid hver tirsdag på tlf.: 20 95 34 64 i tidsrummet fra kl. 17-19.

Derudover kan hun kontaktes på e-mail: vl@cff.dk.

Send mail sikkert
Cystisk Fibrose Foreningens socialrådgiver bruger mailsystemet Citrix, som sikrer, at alle mails fra socialrådgiveren altid sendes som en krypteret og sikker mail, så dine personfølsomme oplysninger og data beskyttes. Når du modtager en sikker mail fra socialrådgiveren, skal du blot svare på den, og din svar-mail vil automatisk også blive sendt som en krypteret, sikker mail.

Vær opmærksom på, at det kun er, når du besvarer en mail fra socialrådgiveren, at din mail sendes krypteret og sikkert. Er det dig, der påbegynder korrespondancen, og har du brug for at skrive noget af personfølsom karakter i mailen, så anbefaler vi, at du først sender en mail til socialrådgiveren og beder hende om at kontakte dig med en sikker mail. Når du besvarer den mail, er din mail sikker.

Vi har lavet en guide til, hvordan du korresponderer sikkert med socialrådgiveren. Læs guiden her.

Send dokumenter sikkert
Hvis du skal sende fortrolige dokumenter med personfølsomme oplysninger til Vibeke, så kan du uploade dokumenterne sikkert via dette link. Send besked til Vibeke på vl@cff.dk, når du har uploadet, så melder hun tilbage til dig hurtigst muligt. Linket er krypteret, så du kan trygt uploade dine fortrolige dokumenter via det.

Har du nogle spørgsmål?
Så kontakt Vibeke

Få rådgivning inden for den sociallovgivning der gælder for personer med cystisk fibrose og forældre til børn med sygdommen.
Tilbuddet er gratis for medlemmer, og der er telefontid tirsdage 17-19.

Rådgivningsartikler fra vores Socialrådgiver

Der er mange spørgsmål som melder sig, når man har cystisk fibrose, eller når man er forælder til et barn med cystisk fibrose. Måske nogle af socialrådgivningens svar gengiver vi her, da de måske også kan hjælpe dig.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem

Bliv medlem

Bliv medlem af Cystisk Fibrose Foreningen. Via dit medlemskab yder vi bl.a. støtte og rådgivning til dem, som har sygdommen tæt på livet.

MÆRKESAGER VI ARBEJDER FOR