
Ann Bygballe
Psykolog
Cystisk Fibrose Foreningen tilbyder gratis psykologhjælp, rådgivning og støtte til personer med cystisk fibrose og deres nærmeste pårørende i forhold til de psykiske udfordringer, der kan være ved at leve med en alvorlig sygdom som cystisk fibrose. Tilbuddet er for medlemmer af foreningen.
Vores psykologtilbud er for medlemmer af Cystisk Fibrose Foreningen, som er:
Som medlem får du adgang til vores rådgivning og øvrige tilbud til dig, der selv har cystisk fibrose eller er nær pårørende. Du støtter samtidig foreningens arbejde for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.
Med vores psykologtilbud tilbydes du et kortere personligt samtaleforløb på op til 5 timer (Børn og par tilbydes flere timer).
Psykologsamtalerne kan foregå ved et fysisk møde, eller telefonisk eller som et onlinemøde.
Du retter selv direkte kontakt til en af psykologerne og er velkommen til at indtale en besked på telefonsvareren eller sende en mail. Du vil så blive kontaktet hurtigst muligt.
Hvis du ikke kan møde op til en aftalt tid, må du meget gerne give psykologen besked i god tid, og senest dagen før. Foreningen skal betale for din samtale – også når du ikke møder op, uden at melde afbud i rette tid.
Vi gør opmærksom på, at mails ikke er sikre. Undlad derfor at skrive personfølsomme oplysninger i din besked.
Spørgsmål og svar:
Tilbuddet er til:
Ja, Cystisk Fibrose Foreningens rådgivningstilbud er kun for foreningens medlemmer (se nederst om regler omkring medlemskab)- Du kan melde dig ind her.
Cystisk Fibrose Foreningens psykologiske rådgivningstilbud er målrettet, afgrænsede udfordringer og problemstillinger med cystisk fibrose. Det er hjælp til akut opståede krisesituationer, eller som støtte til at mestre de psykiske reaktioner, der kan opstå når man lever med cystisk fibrose.
Tilbuddet er et kortere rådgivningsforløb, hvor du kan forvente hjælp til at blive mere afklaret og/eller komme godt videre med din udfordringer eller problemstilling og få hjælp til hvordan du kan mestre de livsvilkår, som følger med livet med cystisk fibrose. Det er dog ikke et behandlingstilbud til psykiske lidelser og mistrivsel, eller et tilbud om længerevarende psykologisk bistand.
Fra vores psykologer kan du som medlem få rådgivning til en og afgrænset udfordring eller problemstilling, der er direkte relateret til de psykiske udfordringer, der kan være ved at leve med en alvorlig sygdom som cystisk fibrose.
Det kan fx være omkring diagnosticering, sygdomsforværring, svære følelsesmæssige reaktioner på sygdommen hos børn og voksne, eller i forbindelse med livsændringer, hvor cystisk fibrose giver overvejelser, bekymring og usikkerhed.
Er dine udfordringer eller problemstillinger ikke relateret til cystisk fibrose, er vores rådgivningstilbud ikke relevant.
Vores tilbud om psykologsamtaler er kortere forløb, afhængigt af den enkelte problemstilling og behovet for rådgivning. Nogle forløb kan være kortere og hurtigt afklaret, helt ned til en enkelt rådgivningssamtale. Andre forløb kan strække sig over flere samtaler i en kortere eller længere tidsperiode.
Det betyder, at du som udgangspunkt vil kunne få:
Ja, hvis du har haft et samtaleforløb og der senere i livet opstår nye situationer, som betyder, at du har brug for rådgivning og støtte på ny, har du mulighed for et nyt forløb.
Det kan være i forbindelse med nye problematikker fx med skolestart, reaktioner fra barnet som er svære som forældre at forstå og håndtere, i forbindelse med pubertet, forværring i sygdom, overvejelser om fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet, overvejelser om at blive forældre som voksen med cystisk fibrose.
Du retter selv direkte kontakt til en af psykologerne, og du er velkommen til at indtale en besked på telefonsvareren eller sende en mail. Du vil så blive kontaktet hurtigst muligt.
Du og vores psykolog vil herefter vende din problemstilling for at vurdere om vores rådgivningstilbud er relevant for dig.
Du finder kontaktoplysningerne på vores psykologer, længere nede på siden.
Psykologsamtalerne kan foregå online, telefonisk eller ved et fysisk møde. Begge vores psykologer har praksis i Aarhus.
For at være dækket af et familiemedlemsskab skal du bo i husstanden, og som barn være under 18 år. Ellers skal du have dit eget medlemskab for at bruge foreningens rådgivningstilbud.
Hvis du ikke kan møde op til en aftalt tid, er det vigtigt, at du giver psykologen besked i god tid, og senest dagen før. Foreningen skal betale for din samtale – også når du ikke møder op, uden at melde afbud i rette tid.
Vores psykologer har begge egen praksis. Du er derfor velkommen til selv at kontakte dem, hvis du ønsker at gøre brug af deres rådgivning til psykiske udfordringer eller problemstillinger, der ikke er relateret til cystisk fibrose. Det gælder også hvis du ønsker flere samtaler, end hvad vi kan tilbyde som del af vores rådgivningstilbud. Det vil i så fald blive en aftale mellem dig og den enkelte psykolog.
Ann er autoriseret psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi. Hun arbejder til daglig som selvstændig psykolog i sin klinik i Aarhus, hvor hun møder både børn, unge og voksne. Ann har gennem sit arbejdsliv haft en særlig interesse i børn og unge med kroniske sygdomme, bl.a. cystisk fibrose.
Ann har klinik i Vestergade 48 G i Aarhus C.
Charlotte er autoriseret psykolog og har, siden hun blev uddannet i 2004, haft særligt fokus på familier med kronisk sygdom – såvel hos børn som hos voksne – og har et tæt samarbejde med adskillige patientforeninger. Charlotte har igennem flere år undervist på forskellige kurser i Cystisk Fibrose Foreningen.
Charlotte har klinik på Axel Gruhns Vej 16, 8270 Højbjerg
Her kan du læse forskellige personlige historier om livet med cystisk fibrose.
Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:
Bliv medlem af Cystisk Fibrose Foreningen. Via dit medlemskab yder vi bl.a. støtte og rådgivning til dem, som har sygdommen tæt på livet.