Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Se kortfilmen "Luftveje" om cystisk fibrose

Cystisk Fibrose Foreningen har været med til at støtte kortfilmen "Luftveje", der er blevet til med inspiration af en ung pige med cystisk fibrose.

13. maj 2024

Kortfilmen ”Luftveje” er lavet af instruktør Simon Lykke fra Malstrøm Film og manuskriptforfatter Heidi Philipsen med støtte fra Cystisk Fibrose Foreningen. 

"Luftveje" sætter fokus på, hvad en værdig afsked er. Det gør den gennem karakteren Solvej, der er indlagt med cystisk fibrose og svært syg. Hvad ønsker hun, og hvad ønsker hendes kæreste Mads at få ud af den sidste tid sammen?

Med inspiration fra virkeligheden

Selvom filmen er fiktion, fortæller manuskriptforfatter Heidi Philipsen, at filmen er inspireret af hendes rideveninde My Linnet: 

"Kortfilmen er fiktion, men stadig med et afsæt i virkeligheden, idet en meget sej og savnet kvinde, My Linnet, døde i 2021. My var åben om sin sygdom og et kendt og elsket livstykke både i Cystisk fibrose- og islænderkredse. Filmen er også en cadeau til alle de pårørende og sygepersonalet, der gør en verden til forskel, når man er syg og ikke kan få luft."

Tak til Heidi Philipsen og resten af filmholdet for at sætte fokus på den svære afsked, i minde om My Linnet. 

Sammen skaber vi bedre og længere liv

Cystisk Fibrose Foreningen arbejder for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.

Derfor støtter foreningen hvert år dansk forskning i cystisk fibrose og arbejder for bedst mulig behandling for både børn og voksne med cystisk fibrose. Vi tilbyder også støtte og rådgivning til personer med cystisk fibrose og deres pårørende.

Det kan vi takket være alle jer, der er med til at støtte op om foreningens indsatser og fortælle om livet med den svære sygdom. Tak for opbakningen og engagementet. 

 

Ung kvinde undersøges

Behandling

Børn og voksne med cystisk fibrose bruger 1-3 timer om dagen på livsnødvendige behandlinger foruden indlæggelser og månedlige hospitalskontroller.

Støt os

Du kan støtte Cystisk Fibrose Foreningen på flere måder:

  • Støt én gang
  • Støt fast
  • Bliv medlem
Barn med maske

Brug os

Brug Cystisk Fibrose Foreningen. Vi har nemlig en lang række tilbud til dig.