YOU RUN velgørenhedsløb

I foråret 2017 deltog Cystisk Fibrose Foreningen i YOU RUN, som er et velgørenhedsløb, hvor man som enkeltperson, hold eller virksomhed starter en onlineindsamling for sin sag, og løber enten 5 km, 10 km eller halvmaraton på en rundstrækning omkring Københavns Inderhavn.

Selve løbet løb af stablen søndag den 30. april, og Cystisk Fibrose Foreningen var stærkt repræsenteret med 120 løbere, som samlede ind til foreningens arbejde.

Der var 11 forskellige organisationer, som man kunne løbe for ved YOU RUN, hvoraf Cystisk Fibrose Foreningen var en af dem. De deltagere, der løb for Cystisk Fibrose Foreningen, var nogle af de mest aktive indsamlere. På løbsdagen blev der overrakt præmie til den bedste indsamling, og her var det Svanna Jacobsen, som løb for Cystisk Fibrose Foreningen, der vandt med en indsamling på hele 32.150 kr.

Derudover var der også kåring af det bedste indsamlingsteam, og igen var det til fordel for Cystisk Fibrose Foreningen. Det var løbeholdet CFvinkurnar, der tilsammen havde samlet 55.725 kr. ind. I alt blev der samlet 281.617 kr. ind til Cystisk Fibrose Foreningens arbejde.

Masker satte fokus på cystisk fibrose

De deltagere, der løb for Cystisk Fibrose Foreningen, bar stort set alle masker på løbsdagen. Formålet med maskerne var at sætte fokus på en af de største udfordringer ved cystisk fibrose: At man er modtagelig over for alvorlige bakterier, der ikke rammer raske.

Det tiltrak megen opmærksomhed, at deltagerne bar masker under løbet. I Cystisk Fibrose Foreningens stand kunne både besøgende og deltagere komme og høre mere om cystisk fibrose og om idéen med maskerne.