Tour de Sjælland

Tour de Sjælland er et fire dages langt cykelløb, hvor deltagerne skal tilbagelægge i alt 650 km med depoter for cirka hver 50 km. Via virksomhedssponsorater samler holdet bag Tour de Sjælland midler ind til Cystisk Fibrose Foreningens arbejde.

Holdet bag Tour de Sjælland bestod af 7 cykelmotionister i alderen 40 til 60 år med base i Jyderup-området. Sammen dannede de en nonprofit-forening, som med forskellige motionscykelevents havde til formål at samle penge ind til velgørende formål. I både, 2015, 2016, 2017, 2018 2019 har Tour de Sjælland støttet Cystisk Fibrose Foreningens arbejde med ialt 590.000 kr. Foreningen nedlagde sig selv i slutningen af 2019.

Det er ikke tilfældigt, at Tour de Sjælland valgte at støtte netop Cystisk Fibrose Foreningens arbejde for børn og voksne med cystisk fibrose. Flere af personerne, som deltog i cykelløbet, har nemlig selv tilknytning til cystisk fibrose. En af dem er Jesper Petersen, som også er en af arrangørerne bag løbet. Han har selv mistet en søn, som led af cystisk fibrose. Derudover er der flere af de andre deltagende cykelryttere, som er forældre til et barn med cystisk fibrose, og det var derfor en særlig vigtig sag for dem at cykle for.