Julemarked

Hvert år ved juletid holder Cystisk Fibrose Foreningen julemarked, hvor hele overskuddet går til foreningens arbejde til gavn for børn og voksne med cystisk fibrose. Julemarkedet foregår over to dage og finder sted i Helligåndshuset på strøget i København.

En lang tradition

Julemarkedet har været en fast tradition i mere end 20 år, hvor engagerede frivillige er mødt op for at gøre julemarkedet til en fantastisk og hyggelig oplevelse for de besøgende.

I det smukke kirkerum er der mulighed for at nyde hjemmelavet julebag, æbleskiver, gløgg og andre gode sager fra caféen. 

Hyggelige boder

I de mange boder på julemarkedet kan man købe alt fra julepynt og julegaver til et hav af flotte hjemmelavede ting. Der er også mulighed for at prøve lykken i vores populære tombola med flotte gevinster.

I delikatesseboden kan man købe forskellige lækkerier, herunder lækre marmelader og småkager, som alt sammen er hjemmelavet.

I Granbodens arbejdende værksted bliver der fremstillet adventskranse, jule- og kalenderdekorationer samt dørdekorationer, så du er klar til julens komme.

Julemænd på strøget

En vigtig del af julemarkedet er vores julemænd på strøget. Iført flotte julemandskostumer og forsynet med en kurv fuld af karameller er de med til at skabe julestemning på strøget og ude foran Helligåndskirken.

Næste julemarked

I 2022 afholdes julemarkedet fredag den 25. og lørdag den 26. november. 

Bliv frivillig på julemarkedet

Julemarkedet kan kun lade sig gøre takket være stor og flot indsats fra frivillige, der hjælper med at forberede og gennemføre julemarkedet. Det vil derfor være af stor betydning, hvis du har lyst til at hjælpe på julemarkedet.

Du kan enten være frivillig på selve markedet eller ved at producere og/eller levere varer.

OBS:

Cystisk Fibrose Foreningens julemarked er et offentligt indsamlingsarrangement. Foreningen har ikke mulighed for at kontrollere, om de besøgende eller de frivillige i boderne har cystisk fibrose, og hvilke bakterielle infektioner de eventuelt har. DER VIL DERFOR VÆRE RISIKO FOR KRYDSINFEKTION FOR PERSONER, DER HAR CYSTISK FIBROSE, OG AL DELTAGELSE SKER PÅ EGET ANSVAR. Personer, der ikke har cystisk fibrose, kan ikke blive smittet. 

Gode råd som skal følges for at mindske risiko for smitte:

• Alle bør undgå at give hånd til hinanden.
• Alle med cystisk fibrose bør holde mindst 2 meters afstand til hinanden og ikke tale sammen ansigt-mod-ansigt.
• Alle bør udvise god hostehygiejne – host ikke i hænderne eller ud i luften, men brug armen.
• Brug håndsprit hyppigt.