06
apr 18
Historier om cystik fibrose

Pernille løber YOU RUN for at støtte børn og voksne med cystisk fibrose

Søndag den 29. april skal Pernille Tandrup løbe YOU RUN i København, hvor hun samler penge ind til at støtte arbejdet for børn og voksne med cystisk fibrose, heriblandt sin kusine Sofie.

På billederne ovenfor ses Pernille til venstre og Sofie til højre

Det er ikke tilfældigt, at Pernille støtter Cystisk Fibrose Foreningens arbejde. Pernilles kusine, Sofie, har cystisk fibrose, og derfor er det vigtigt for hende at slå et slag for sagen.

– Sofie og jeg er født med 10 måneders mellemrum og har været meget tæt knyttet hele livet. Som små var vi uadskillelige, og hun har en stor plads i mit hjerte. Derfor betyder det meget for mig at stå for denne indsamling, fortæller Pernille.

Cystisk fibrose er en medfødt, arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre sukkersyge og give problemer med lever, nyrer og knogler.

På billedet ses Pernille og Sofie som børn.

Vil skabe øget opmærksomhed omkring cystisk fibrose

Pernille håber på, at hun med sin deltagelse i YOU RUN kan være med til at skabe øget kendskab til cystisk fibrose.

– Mange kender ikke til sygdommen, hvilket jeg især har bemærket, efter jeg har startet min indsamling. Flere har på det seneste spurgt ind til cystisk fibrose og bliver overrasket, når de hører, hvor alvorlig en sygdom det faktisk er, fortæller Pernille og fortsætter:

– Hvis der var flere, der kendte til sygdommen og alvoren bag, var der måske også flere, der var villige til at støtte foreningen. At skabe mere opmærksomhed omkring cystisk fibrose er derfor en stor motivation for min deltagelse i YOU RUN.

På billedet ses Pernille og Sofie som børn.

Store fremskridt i forskningen

På forholdsvist kort tid er Pernilles indsamling allerede nået op på 9.000 kr. Det betyder rigtig meget for hende at deltage i YOU RUN og på den måde være med til at støtte Sofie og alle andre med cystisk fibrose.

– Sofie er et af de sejeste mennesker, jeg kender. Hun har et velfungerende liv med en dejlig kæreste og en tætknyttet familie. Hun er målrettet, hjertevarm og fuld af gåpåmod, hvilket er hvorfor jeg tit glemmer, at hun er syg. Jeg tror ikke, hun ved, hvor meget jeg faktisk beundrer hende og altid har set op til hende, fortæller Pernille og fortsætter:

– Jeg vil også gerne opfordre til, at man både som pårørende og patient skal huske på, at der hele tiden sker fremskridt i forskningen, og at den gennemsnitlige levetid forlænges. Det er netop dette, jeg gerne vil være med til at fremme, da det kan have stor betydning for Sofie og andre med cystisk fibrose. Derfor har jeg tænkt mig at løbe for mine raske lungers fulde kraft til fordel for dem, der ikke selv kan, afslutter Pernille.

Du kan støtte Pernilles indsamling her

Vil du også støtte børn og voksne med cystisk fibrose? Så gør som Pernille og meld dig til YOU RUN den 29. april.

Du tilmelder dig her