03
dec 15
Historier om cystik fibrose

Nikoline modtog et legat til et sommerhusophold og en ny udsigt

Jeg hedder Nikoline, har cystisk fibrose og er 20 år gammel. Det meste af mit liv har været næsten normalt. Jeg har gået i folkeskole og danset ballet i 11 år. Udover den daglige behandling har min hverdag næsten lignet mine kammeraters indtil for 3 år siden, hvor jeg blev meldt ud af min efterskole på grund af sygdommen.

Jeg havde tabt mig meget, min lungefunktion var faldet drastisk og i det hele taget, var jeg i rigtig dårlig trivsel. Da jeg endelig nåede op på en BMI på 15 kunne jeg komme på venteliste til lungetransplantation. Der har jeg nu stået i over 2 år og venter stadig.

Jeg er førtidspensionist og får meget af min tid til at gå til kontrol på Skejby og den daglige behandling. Der udover har jeg nogle fantastiske veninder, som er rigtig søde til, at besøge mig. Jeg bruger ilt hele døgnet og når vi er ude foregår det i kørestol, da mine lunger ikke har kapacitet til at gå særlig langt. Jeg kan, eller må ikke, forlade landet, fordi jeg skal være klar, hvis de ringer fra Rigshospitalet og har nye lunger til mig, så jeg kan blive transplanteret.

Derfor har det været skønt for mig med et sommerhus ophold og en ny “udsigt”. Så tak for “Gode Dage”.

Af Nikoline Hoppe Iversen