29
okt 19
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager: “Vi ville prøve alle de ting, vi aldrig havde prøvet før”

Mette fik et sportsrejselegat og tog sin veninde med til Club La Santa, hvor de prøvede kræfter med aktiviteter til lands, til vands og i hængekøje.

Veninderne var hurtigt efter ankomsten til Club La Santa blevet enige om, hvordan de ville bruge tiden: ”Vi ville prøve alle de ting, vi aldrig havde prøvet før,” fortæller Mette og tilføjer ”og det gav anledning til flere udfordringer og ikke mindst gode grin.”

”Vi var ude at snorkle, hvilket vi ikke havde prøvet før. Hold nu op en oplevelse. Det var en hel ny verden, der var under vandoverfladen. Og jeg blev positiv overrasket over, at luften rakte til det. Jeg havde talt med instruktøren om, at jeg var begrænset i forhold til luften. Han lovede at blive i nærheden, så jeg var tryg i det. Det vil vi helt klart prøve igen, hvis det bliver muligt et andet sted i verden. Vi prøvede også stand up paddle board. Det var også sjovt. Jeg fik en vest på og så var det ellers af sted. De 45 min. gik vildt hurtigt. Man føler sig fri på vandet. Vandsport har ellers aldrig tiltalt mig, men måske det skal udforskes mere, når sommeren igen vender tilbage til Danmark. Derudover prøvede vi klatring, step, dans, udstrækningshold m.m. og sidst men ikke mindst meditation i hængekøjer.. åh, det var dejligt: At slippe al stress og bare “være” og slappe af. Jeg fandt ud af, at jeg faktisk var god til at komme helt dybt ned og bare slappe af. Det er vigtigt at kunne i en stresset hverdag med datter og job og alt muligt andet, der tager fokus.”

Efter hjemkomsten har Mette derfor meldt sig på et kursus i meditation: ”Det er jeg ikke i tvivl om vil gavne mig også i forhold til mit helbred og sygdomsbearbejdelse, skriver hun og afslutter med at takke for opholdet: ”Det har været SÅ skønt, og tusind tak for, at I gjorde det muligt for mig. Det er jeg meget taknemmelig for.”

 

Om Sportsrejselegatet

 

Sportsrejselegatet til Club La Santa er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Club La Santa er bygget op omkring sport og motion, wellness, sundhed og masser af sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima under Lanzarotes sol. Der er tilbud til alle niveauer og aldre. Med mere end 40 aktiviteter og tilhørende faciliteter og udstyr er der mulighed for at modtage undervisning i langt de fleste af dem under kyndig vejledning.

Projekt ‘Positive oplevelser’ er støttet af Direktør Emil og fru Bertha Krafts Legat, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Foundation Juchum, Familien Hede Nielsens Fond, Konsul Grosserer Osvald Christensens Mindefond, Snedkermester Axel Wichmann og fru Else Wichmanns fond, Billund lufthavn, Club La Santa, Legekæden Horsens, MC-klubben Hit the Road, Volfee Volsom Volbeat, Aarhus og Omegns Bankocenter samt flere andre fonde, virksomheder og privatpersoner.

Tak til alle sponsorerne!

 

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.