06
dec 19
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager: Turen var virkelig det boost, jeg havde håbet på!

Birgitte Storm fik et sportsrejselegat til Club La Santa. Her fortæller hun om en skøn uge, hvor hun fik afprøvet sig selv fysisk, prøvede nye sportsgrene og fik inspiration til at komme i god form. Hun kom endda af med sin vandskræk!
Flyder med og uden hjælpemidler - sammen med den suveræne og pivsjove vandskrækcoach Liselotte Christensen

Birgitte havde et klart formål med at søge om at komme til Club La Santa. Og hun fik opfyldt sit ønske om en intensiv uge med masser af inspiration og gode værktøjer til en ny livsstil. Birgitte fortæller:

”Jeg søgte legatet fordi jeg havde et ønske om en livsstilsændring. Efter et par år med alt for lidt fysisk aktivitet og usund levevis, var jeg allerede startet med en kold tyrker i forhold til slik og kage, samt strækøvelser for og optræning af en overspændt bækkenbund, der gav en del problemer.

Min søde kæreste og store støtte Tom, bakkede op og ville også være med på denne ændring – derfor ville jeg gerne have ham med! Jeg håbede, at en intensiv uge på la Santa kunne hjælpe med at finde en sportsgren, der kunne blive min.

Det var en fed uge med masser af aktiviteter. Jeg har været småvandskræk hele livet og meldte mig til vandskrækkursus, som foregik i den uge vi valgte. Det bedste der skete var, at jeg  på 5 lektioner i vand og 3 på land, blev kureret for vandskrækken og nu kan springe i vandet, sidde på bunden af en swimmingpool og slå kolbøtter under vand – uden at gå i panik – og faktisk er helt vild med det!

Udover det prøvede vi TRX – hårdt men sjovt, intro til crossfit – “tortur” med ung, irsk “sadist”  – jeg gør det aldrig mere, mobility, pilates, boksefitness, squash og en slags pilates i hængekøjer – det lyder fedt, men var megahårdt.

For et ægte CF-madøre var maden en ren fornøjelse. Lækker, sund buffet morgen og aften.

Turen var virkelig det boost, som jeg havde håbet, det ville være. Jeg fandt ud af, at jeg gerne vil svømme og på sigt gå til TRX, forhåbentlig sammen med Tom

Lige nu prøver jeg at komme i god form med styrketræning og crosstrainer, så jeg kan dyrke begge dele uden at få skader.

Jeg er så taknemmelig for, at CF-foreningen gav mig mulighed for denne sportsrejse, som har givet mig mod på at fortsætte den gode udvikling og faktisk også mod på flere aktive ferier.”

Om Sportsrejselegatet

Sportsrejselegatet til Club La Santa er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Club La Santa er bygget op omkring sport og motion, wellness, sundhed og masser af sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima under Lanzarotes sol. Der er tilbud til alle niveauer og aldre. Med mere end 40 aktiviteter og tilhørende faciliteter og udstyr er der mulighed for at modtage undervisning i langt de fleste af dem under kyndig vejledning.

Projekt ‘Positive oplevelser’ er støttet af Direktør Emil og fru Bertha Krafts Legat, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Foundation Juchum, Familien Hede Nielsens Fond, Konsul Grosserer Osvald Christensens Mindefond, Snedkermester Axel Wichmann og fru Else Wichmanns fond, Billund lufthavn, Club La Santa, Legekæden Horsens, MC-klubben Hit the Road, Volfee Volsom Volbeat, Aarhus og Omegns Bankocenter samt flere andre fonde, virksomheder og privatpersoner.

Tak til alle sponsorerne!

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.