01
feb 19
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager: Jeg fik ladet batterierne helt op på Club La Santa

Henriette Hansen har skrevet en fin fortælling om sin tur til Club La Santa, som hendes mor tog med på.

– Jeg har været så heldig at modtage et sportslegat til Club La Santa Sport. Jeg valgte at rejse i november, da det er der, jeg har de dårligste perioder og trænger til varme og sol. I første omgang var det mig selv, der skulle af sted, da min mand og to drenge på 15 og 18 år ikke kunne få fri fra job og skole. Men pludselig sagde min mor, at hun gerne ville med. Vi rejste den 23. november fra Billund. Og det regnede lidt da vi ankom, men mere blev det heller ikke til. Hele ugen var der sol og varme. SKØNT.

Motion er en kilde til velvære

Jeg træner to gange om ugen på et hold ved min fysioterapeut (fysio flow og pilates ), og jeg træner også i maskiner og på løbebåndet to gange om ugen. Så jeg kender til motion og velværet herefter.

Men opholdet på La Santa Sport var utrolig dejlig, og jeg fik mine batterier ladet op og fik afprøvet mange af La Santa Sports aktiviteter så som: bodybalance, TRX for begyndere, release and unwing, yoga flow, barefoot fitness, bodytoning, hatha yoga. Jeg svømmede og cyklede også. Samtidig fik jeg selvfølgelig også slappet af og nydt sol og varme og læst bøger og nydt mit ophold med min mor.

Så tusind TAK for legatet, som muliggjorde dette skønne ophold med motion og sol, og jeg kom tilbage med fuld energi.

Om ’Gode dage’ legater

Cystisk Fibrose Foreningen uddeler ’Gode dage’-legater til børn og voksne med cystisk fibrose, som er ekstra hårdt ramt af sygdommen, og/eller som ikke kan deltage i foreningens øvrige aktiviteter, fordi de har en resistent eller aggressiv bakterie, som de kan give videre til andre med cystisk fibrose.

Navnet ’Gode dage’ kommer af, at der blandt børn og voksne med cystisk fibrose ofte tales om, at der samles på gode dage for at overkomme de svære perioder. ’Gode dage’-legatet er et mindre legat, der gives til hel eller delvis sponsering af en selvvalgt positiv oplevelse eller en ting.

Uddeling af ’Gode dage’-legatet kan lade sig gøre takket være støtte fra fonde, virksomheder og privatpersoner.

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.