09
jan 20
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager fik en tiltrængt pause fra intensiv behandling

Katrine var inde i et ekstra intensivt behandlingsforløb for Pseudomonas og Aspergillus, da beskeden om Sportsrejselegatet kom. En tur ned i varmen og dyrke sport var derfor det helt rigtige.

Katrines mor, Mette, fortæller:

Katrine var så heldig at få et Sportsrejselegat til Club La Santa Sport fra Cystisk Fibrose Foreningen, som virkelig kom på et kærkomment tidspunkt. Katrine var nemlig i behandling for både Pseudomonas og Aspergillus, hvilket på det tidspunkt gjorde, at hendes daglige behandling af Cystisk Fibrose var ekstra omfattende. En tur ned i varmen og i sportens tegn var derfor et hit.

Katrine havde inviteret sin kusine Sofie med, og sammen med Katrines mor var kursen lagt. Der var maksimalt fokus på hygge, grin, samvær og sportsoplevelser – og mindre fokus på cystisk fibrose.

Det blev en uge som levede op til vores forventninger. En uge hvor sporten og de dejlige omgivelser på Club La Santa Sport formåede at sætte cystisk fibrose på stand by – også selvom behandlingen selvfølgelig skulle passes. Der var så mange spændende idrætsgrene som skulle prøves, og som gjorde, at vi alle fik godt med sved på panden, og cystisk fibrose-lungerne blev luftet godt ud af alle strabadserne.

En kæmpe tak skal lyde til Cystisk Fibrose Foreningen for en helt fantastisk uge! Fantastisk på den måde, at sygdom, skrupler og trælsheden ved behandlingen faktisk blev skubbet i baggrunden af alle de dyster, som vi havde internt.

 

Om Sportsrejselegatet

Sportsrejselegatet til Club La Santa er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Club La Santa er bygget op omkring sport og motion, wellness, sundhed og masser af sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima under Lanzarotes sol. Der er tilbud til alle niveauer og aldre. Med mere end 40 aktiviteter og tilhørende faciliteter og udstyr er der mulighed for at modtage undervisning i langt de fleste af dem under kyndig vejledning.

Projekt ‘Positive oplevelser’ er støttet af Direktør Emil og fru Bertha Krafts Legat, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Foundation Juchum, Familien Hede Nielsens Fond, Konsul Grosserer Osvald Christensens Mindefond, Snedkermester Axel Wichmann og fru Else Wichmanns fond, Billund lufthavn, Club La Santa, Legekæden Horsens, MC-klubben Hit the Road, Volfee Volsom Volbeat, Aarhus og Omegns Bankocenter samt flere andre fonde, virksomheder og privatpersoner.

Tak til alle sponsorerne!

 

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.