06
dec 19
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager: Det var tiltrængt at kunne koncentrere sig om træning og få motivationen tilbage

Pernille Fristrup Holm fik et sportslegat og tog til Club La Santa Sport. Det blev et skub i den rigtige retning i forhold til at genfinde motivationen til at træne

“Jeg var så heldig at modtage et Sportslegat til La Santa Sport fra Cystisk Fibrose Foreningen i foråret 2019, og er netop vendt hjem fra denne ferie.

Det sidste år har været svært at komme igennem af personlige årsager, så det var tiltrængt at kunne koncentrere sig om træning og få motivationen tilbage, så jeg kan fastholde den gode træningsstime.

På La Santa fik jeg prøvet 16 forskellige sportsgrene på en uge. Der er et fantastisk udvalg i alle genrer, så det var bare om at booke sig ind på holdene. Det blev blandt andet til padeltennis, TRX træning, pilates reformer, løb, svømning, paddleboard (SUP), dans, bungeefly og aerobic. Green Team instruktørerne er dygtige, så vi fik gode instruktioner, der gjorde det sjovt at prøve forskellige sportsgrene.

Ind i mellem blev der også slappet af og restitueret ved poolen.

Jeg var afsted med min søster, som er en sej træningspartner. Vi kunne motivere hinanden og grine sammen, når noget ikke helt lykkedes. Om aftenen hyggede vi os i baren og spiste på forskellige restauranter på resortet.  Det var rigtig kvalitetstid, der gjorde mig godt.

Det var dejligt at få energi, lys i sindet og sol på kroppen, som kan hjælpe mig igennem vinteren og styrke mig fysisk og psykisk.

Mange tak til Cystisk Fibrose Foreningen for at have givet mig et Sportslegat. Det er et skub i den rigtige retning for at komme rigtig i gang med løb, svømning og crossfit, som er vigtigt for mig og er en stor del af mit liv.”

Om Sportsrejselegatet

Sportsrejselegatet til Club La Santa er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Club La Santa er bygget op omkring sport og motion, wellness, sundhed og masser af sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima under Lanzarotes sol. Der er tilbud til alle niveauer og aldre. Med mere end 40 aktiviteter og tilhørende faciliteter og udstyr er der mulighed for at modtage undervisning i langt de fleste af dem under kyndig vejledning.

Projekt ‘Positive oplevelser’ er støttet af Direktør Emil og fru Bertha Krafts Legat, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Foundation Juchum, Familien Hede Nielsens Fond, Konsul Grosserer Osvald Christensens Mindefond, Snedkermester Axel Wichmann og fru Else Wichmanns fond, Billund lufthavn, Club La Santa, Legekæden Horsens, MC-klubben Hit the Road, Volfee Volsom Volbeat, Aarhus og Omegns Bankocenter samt flere andre fonde, virksomheder og privatpersoner.

Tak til alle sponsorerne!

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.