13
dec 19
Historier om cystik fibrose

Legatmodtager: Det var en følelse af, at ens krop kan præcis det de andres kan lige der

Emma Jensen fik et sportslegat og rejse til Club La Santa sammen med sin kæreste Mikkel. De oplevede dejligt vejr, flot natur, et lækkert resort og masser af aktivitetsmuligheder. Emma genfandt også en følelse, hun har savnet som cystisk fibrosepatient.

Emma fortæller:

”Min kæreste, Mikkel, og jeg blev enormt glade, da vi fik beskeden om, at vi havde fået et sportslegat til Club La Santa!

Mikkel og jeg går op i sport, og vi elsker at prøve nye sportsgrene, så vi tænkte, at en sportsferie ned til varmen i september måned umuligt kunne være en dum idé – og det var det bestemt ikke!

Ugen på Club La Santa fløj afsted, og vi ville prøve så meget som muligt. Vi lavede mange forskellige aktiviteter som stand up paddle, windsurfing, Crossfit, squash, badminton, pilates, yoga, Stretch and Relax, Trampolin Fitness, Bungee Superfly, klatring og meget mere. Alt sammen en stor succes. Specielt stand up Paddle var en gentagen aktivitet på den smukke lagune. Stedet indbyder til at være aktiv og samtidig til at være afslappet. Der var en perfekt kombination af talrige hold, der både fik pulsen op og ned.

Noget jeg særligt tager med mig hjem, er den ro der falder over én, når man sidder udenfor i solen i de smukke opgivelser og dyrker yoga på et hold med næsten 150 andre deltagere. En ro der kommer af udstrækning, men ligeledes af en følelse af, at ens krop kan præcis det de andres kan lige der. En følelse man som cystisk fibrosepatient godt kan savne, når man dyrker sport på et hold.

Jeg har altid forsøgt at holde mig aktiv for mine lungers skyld. Jeg mærker tydeligt forskel fra mine mere aktive perioder til mine inaktive perioder. Til dagligt dyrker jeg Crossfit, som har stor positiv indvirkning på mine lunger. Jeg kommer aldrig til at løfte de tungeste vægte eller lave den hurtigste omgangstid, og det gør mig bestemt ikke noget – det er ikke det jeg træner til. Jeg træner til hverdagen og livet. Den energi og det overskud det giver mig at holde mig i gang, er gevinsten!

Ugen på Club La Santa gav mig fornyet energi og motivation til at få trænet og passet på min krop, især til de kolde vintermåneder vi går i møde. Mikkel og jeg er efterfølgende blevet enige om, at det ikke var sidste gang, vi tager til Club la Santa – og skulle vi have 14 dage, kunne de nemt gå dernede.

Tak for at gøre en så skøn ferie mulig for os!”

 

Om Sportsrejselegatet

Sportsrejselegatet til Club La Santa er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Club La Santa er bygget op omkring sport og motion, wellness, sundhed og masser af sociale aktiviteter i et behageligt varmt klima under Lanzarotes sol. Der er tilbud til alle niveauer og aldre. Med mere end 40 aktiviteter og tilhørende faciliteter og udstyr er der mulighed for at modtage undervisning i langt de fleste af dem under kyndig vejledning.

Projekt ‘Positive oplevelser’ er støttet af Direktør Emil og fru Bertha Krafts Legat, Frantz Hoffmanns Mindelegat, Foundation Juchum, Familien Hede Nielsens Fond, Konsul Grosserer Osvald Christensens Mindefond, Snedkermester Axel Wichmann og fru Else Wichmanns fond, Billund lufthavn, Club La Santa, Legekæden Horsens, MC-klubben Hit the Road, Volfee Volsom Volbeat, Aarhus og Omegns Bankocenter samt flere andre fonde, virksomheder og privatpersoner.

Tak til alle sponsorerne!

 

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en medfødt arvelig og alvorlig multiorgansygdom. Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling. Lungerne er modtagelige for bakterier, som over tid nedsætter lungefunktionen. I mavetarmsystemet producerer bugspytkirtlen ofte ikke de enzymer, som kroppen behøver for at kunne fordøje maden. Cystisk fibrose kan medføre diabetes og give problemer med lever, nyrer og knogler. Der er 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose i Danmark. 150.000 danskere er bærere af cystisk fibrose genet, men det er de færreste, der ved det, før de selv får et barn med sygdommen.