Frivillig under COVID-19

Har du fået ekstra tid hjemme som følge af corona-pandemien og vil du gerne bruge tiden på noget nyttigt? Så er her 3 bud på kreative sysler du kan kaste dig ud i som frivillig – der er noget for alle aldre og niveauer!

Vi søger hækle-entusiaster og andre kreative typer til frivillig-projekter, så der er rig mulighed for at bruge den ekstra tid hjemme under corona-pandemien på noget nyttigt.

Sæt fokus på organdonation med den lille gule organ-and

Kan du lide at udfolde dig kreativt og vil du være med til at sætte fokus på organdonation? Så er vores ”Den Gule Organand-kampagne” måske noget for dig! Her vælger du selv, om du vil gribe hæklepinden eller tage perlepladen i brug – det eneste krav er, hvad resultatet skal være: En gul and.

De sidste fire år har Cystisk Fibrose Foreningen deltaget i Organdonationsdagen med vores Den gule organand-kampagne. Vi glæder os meget til igen i år at tage del i denne vigtige indsats. I år er Organdonationsdagen den 10. oktober, og vi har brug for din hjælp.

Ideen er, at du kreerer en lille gul and og sætter et lille skilt på den med budskabet: Tag snakken om organdonation. Skiltene bestiller du hos os. I ugen op til organdonationsdagen, sætter du ænderne fri forskellige steder i det offentlige rum, så andre kan finde dem og forhåbentlig bliver inspireret til at tage stilling til organdonation.

Vil du kreere ænder for at sætte fokus på organdonation? Så send en mail til kontor@cff.dk, hvor du oplyser navn og adresse samt hvor mange ænder, du regner med at lave, så sender vi skilte ud til dig i begyndelsen af efteråret.

Du kan også læse mere om Organdonationsdagen, Den gule organand-projektet og finde hækle- og strikkeopskrifter her:

https://cystiskfibrose.dk/gul-organ-and/

Glæd børn med cystisk fibrose med en hæklet Bimle-bamse

Hækler du stramt og kan følge en opskrift til punkt og prikke, så er det lige dig, vi søger til projekt Bimle. Bimle-bamsen er en hæklet bamse, der uddeles til små børn med cystisk fibrose, så den kan følge børnene, når de er til undersøgelser på hospitalet og forhåbentlig bidrage til at gøre opholdet på hospitalet mere positivt.

Alle Bimle-bamserne får sat et lille skilt på, hvor der står lidt om historien bag Bimle-bamsen og navnet på den frivillige, der har hæklet den enkelte bamse. Bimle-bamserne skal hækles og samles efter opskriftens anvisninger og med bestemt garn og fyld for at leve op til CE-certificeringen, der godkender dem til udlevering til småbørn. Derfor sender vi en Bimle-hæklepakke med materialer og anvisninger til dem, der ønsker at hækle Bimle-bamser for os.

Er du en erfaren hækler og har du lyst til at glæde børn med cystisk fibrose? Så kontakt Cystisk Fibrose Foreningen på info@cff.dk eller telefon 43 71 43 44, så hjælper vi dig med at komme i gang.

Du kan læse mere om projektet her:

https://cystiskfibrose.dk/foreningstilbud/bimle-bamser/

OBS. På grund af risiko for krydsinfektion kan du desværre ikke hjælpe hækle Bimle-bamser til børn med cystisk fibrose, hvis du selv – eller en anden i din husstand – har cystisk fibrose.

Kreer varer til vores traditionsrige julemarked

Er du vild med at strikke, sy, hækle, filte, snitte, dreje eller andre spændende sysler, så kan du hjælpe os ved at donere dine hjemmelavede kreationer til vores traditionsrige julemarked i Helligåndshuset på strøget i København. Det må meget gerne være julevarer, men kan også sagtens være alt mulig andet, som kan sælges i gaveboden eller bruges som gevinster i tombolaen. Julemarkedet har været en fast tradition gennem mere end 20 år, hvor engagerede frivillige har sørget for at give de besøgende en god og hyggelig oplevelse.

Varer til julemarkedet 2020 sendes til:

Cystisk Fibrose Foreningen
Blekinge Boulevard 2
2639 Taastrup

Eller indleveres i Helligåndshuset torsdag d. 26. november fra kl. 9 (indgang via bagsiden af huset i Valkendorfsgade 23).

Send en mail til info@cff.dk, hvis du vil donere varer til årets julemarked.

Læs mere om vores traditionsrige julemarked her:

https://cystiskfibrose.dk/aktiviteter/kom-til-julemarked-og-stoet-en-god-sag/