Skilejr for børn og unge med cystisk fibrose

Cystisk Fibrose Foreningen arrangerer årligt en skilejr for børn og unge med cystisk fibrose i alderen 10-17 år.

På skilejren er der fokus på fysisk aktivitet i form af skiløb, hvilket er vigtigt, når man har cystisk fibrose, fordi motion kan være med til at gøre lungefunktionen mere stabil og løsne den slim, som patienter med cystisk fibrose døjer med.

De unge har stor glæde af at møde andre, som også ofte er indlagt, tager meget medicin og har begrænsninger og bekymringer som dem selv. Det styrker deres selvværd og giver dem en oplevelse af, at de ikke er alene. Samtidig er skilejren en god måde at tilskynde de unge i øget grad at tage ansvar for egen sygdom og den daglige behandling.

De unge tager afsted på skilejren sammen med 3 eller 4 lejrledere, hvoraf to af dem har været med flere i år træk. I både 2016 og 2017 gik turen til Alpe d’Huez i Frankrig.

Skilejrens varighed

Skilejren strækker sig over en uge – som regel med afgang i slutningen af februar måned.

Rejseform

Vi rejser med fly, og det er muligt at rejse fra enten Billund eller Kastrup. Forældrene afleverer børnene i lufthavnen, hvor nogle af skilederne vil tage imod dem, og afhenter dem der igen ugen ved hjemkomst.

Hvem kan deltage i skilejren?

Skilejren er for børn og unge med cystisk fibrose i alderen 10-17 år. For at deltage i skilejren skal man være medlem af Cystisk Fibrose Foreningen og have betalt kontingent for det indeværende år. Hvis du ikke allerede er medlem af foreningen, kan du blive det her.

Retningslinjer for børnenes deltagelse på skilejren

For at undgå risiko for krydsinfektion mellem skilejrdeltagerne, følger vi Cystisk Fibrose Centrenes retningslinjer for møder og lejr ved overnatning.

Deltagere på skilejren skal forud for afrejse have foretaget en såkaldt spytprøve for at sikre, at de ikke har bakterier, der kan smitte de andre børn med cystisk fibrose. De tilmeldte børn vil modtage mere information herom per mail.

Pris

Cystisk Fibrose Foreningen dækker udgifterne til flyrejse, hotelophold, hovedmåltider, leje af ski og støvler samt liftkort. Begyndere vil desuden blive tilbudt skiskole. Evt. rejseudgifter til/fra henholdsvis Billund og Kastrup samt lommepenge er for egen regning.

Deltagerne betaler selv et deltagergebyr på 1.500 kr. pr. person.

Rejseforsikring

For at kunne deltage på skilejren, skal deltagerne selv tegne en rejseforsikring, der også dækker hjemtransport. Vi kan kun medtage deltagere, der er forsikrede, og det er vigtigt, at forsikringsselskabet oplyses om, at barnet har cystisk fibrose.

Næste skilejr

Næste skilejr vil blive afholdt i uge 9 2018, og turen går til Alpe d’Huez i Frankrig. Læs mere om skilejren 2018 her.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Tanya Møller Christiansen på telefon 25 37 70 30 eller mail tmc@cff.dk.

Udtalelse fra to skilejrdeltagere 2017:

“Cf ski lejr er et rigtig godt koncept fordi man møder folk der har det ligesom en selv, og man skal klare sig en uge uden hjælp af forældre. Der er folk i mange forskellige aldre men alle passer sammen. Det er ikke længere et handicap at tage piller eller udstyr, fordi alle skal tage det.”