Gode dage legater

Børn og voksne med cystisk fibrose og deres familier kan opleve svære sygdomsperioder. For at overkomme de svære perioder tales der ofte om, at der “samles på de gode dage”.

Med støtte fra fonde og virksomheder uddeler Cystisk Fibrose Foreningen derfor legatet ’Gode dage’ til de af foreningens medlemmer, som er ekstra hårdt ramt af sygdommen. Legatet er et mindre legat, der gives til en hel eller delvis sponsorering af en selvvalgt positiv oplevelse eller ting.

’Gode dage’ legatet er en del af foreningens projekt ’Positive oplevelser’, der handler om at skabe positive oplevelser for børn og voksne med cystisk fibrose i en til tider hård hverdag. Der uddeles legater en gang om året.

Hvem kan søge legatet?

Legaterne kan søges af børn og voksne med cystisk fibrose, som er eller har været igennem en ekstra svær sygdomsperiode, og/eller som ikke kan deltage i foreningens øvrige aktiviteter, fordi de har en resistent eller aggressiv bakterie, som de kan give videre til andre med cystisk fibrose.

Der er ingen aldersbegrænsning på, hvem der kan få legat, men hvis der søges til mindre børn, er det vigtigt, at der søges til en aktivitet, som er alderssvarende, så barnet får glæde af legatet.

Hvordan søger jeg om et legat?

Du søger om et ’Gode dage’ legat ved at udfylde et ansøgningsskema, hvor du fortæller om, hvem du er og giver en god beskrivelse af din situation, og hvorfor du skal have legat. Ansøgningsskemaet sendes til Cystisk Fibrose Foreningen med post til:

Cystisk Fibrose Foreningen
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Hent ansøgningsskema (pdf)

Ansøgningsskemaet skal være os i hænde senest den 1. juli 2018. Efter ansøgningsfristens udløb vil legatudvalget læse ansøgningerne igennem og vurdere, hvem der får tildelt et legat.

Stine modtog et legat og brugte det på en drømmerejse til Mexico

Stine Bennike, som har cystisk fibrose, fik et af Cystisk Fibrose Foreningens ’Gode dage’ legater i 2016 og valgte at bruge det til en drømmeferie til Mexico sammen med sine to kære – ”dem som holder mig oppe; min mand og mit barn” – fortæller Stine.

Hos Stines familie bliver fælles oplevelser sat i første række, da ingen ved, hvad morgendagen bringer.

– Jeg lever på ”nedsat tid” grundet en kronisk afstødning efter en lungetransplantation og en lungekapacitet på 30%. Vi prioriterer oplevelser sammen og de mange minder vi kan give hinanden ekstremt højt. Ferien har været noget af det mest fantastiske. Hver eneste dag var en oplevelse, og ikke mindst har jeg fået lov til at nyde min datter, Karla på 6 år, og se hendes glæde i øjnene hver eneste dag over alt det, som dagen ventede,” fortæller Stine og fortsætter:

– Vi er blevet varmet godt igennem og fået ladet batterierne op, så nu kan de trælse regnfulde dage bare komme an. Vi som familie formår at glæde os over de mindste ting i livet, men denne her oplevelse vil der blive snakket om længe, og den er med til at hjælpe på de hårde dage. Af hele mit hjerte tak til Cystisk Fibrose Foreningen og alle, som støtter projekt ’Gode dage’.

Læs flere personlige historier om personer, som har modtaget et legat.