Så er årets påskeindsamling skudt i gang!

Kom i påskestemning sammen med Cystisk Fibrose Foreningen, når vi igen i år varmer op til påske med indsamlingseventen Lok Påskeharen Frem.

Sådan deltager du

 1. Tilmeld dig eventen og fortæl os, hvem du vil glæde med et påskeæg
 2. Ved tilmelding får du link til din helt egen indsamlingsside
 3. Del linket til din indsamling med din familie, venner og bekendte. Husk at fortælle, hvorfor du samler ind til Cystisk Fibrose Foreningen.
 4. Kreer en påskehare i takt med, at donationerne tikker ind.
 5. Tag et foto af den færdige påskehare
 6.  Send det til alle, der har støttet din indsamling, med tak for bidraget og del det på de sociale medier med  #lokpåskeharenfrem #cystiskfibrose

Vi sender påskeæg ud onsdag d. 29. marts, så de kan være fremme inden påskedagene. Kommer du først i gang med indsamlingen i påskeferien, så sender dit påskeæg af sted, så snart vi er tilbage igen.

Følg indsamlingen her, hvor du kan lade dig inspirere af andre deltageres indsamlinger eller støtte en af indsamlingerne.

Hvad er Lok påskeharen frem?

Lok Påskeharen Frem er en virtuel indsamlingsevent i børnehøjde. Deltagerne opretter en indsamling og kreerer en påskehare i takt med, at donationerne tikker ind. Hver påskehare skal bestå af en krop, et hoved, to ører, to forpoter, to bagben, to fødder. Hver gang der er indsamlet 50 kr. tilføjes en kropsdel. En færdig påskehare repræsenterer således en indsamling på 500 kr. til Cystisk Fibrose Foreningen. Hvordan påskeharen i øvrigt ser ud er op til den enkelte deltager. Den kan være klippet i karton, bygget af duplo-klodser eller tomme toiletruller, tegnet, filtet, hæklet – kun fantasien sætter grænser.  Og har du lyst til at bygge flere harer, så fortsætter du blot indsamlingen:-)

Vi sørger for, at der kommer et påskeæg frem til alle deltagere, der indsamler 500 kr. eller mere. Du bestemmer helt selv, om påskeægget skal sendes til dig selv eller du vil glæde én, du har kær.

Over 80.000 kr. indsamlet til SKRIDT FOR SKRIDT den 17. september

Det var en fantastisk dag, som blev sat i gang på Zoom af Cystisk Fibrose Foreningens direktør, hvor mange af de super-engagerede deltagere var med.

Efter det online startskud vandrede og løb de omkring 80 deltagere i det meste af landet og sågar også i Norge. De fleste havde det gode vejr med sig, men et enkelt hold måtte gå turen i regnvejr – men med gejst og højt humør hos alle.

Overskuddet fra eventen vil indgå i foreningens arbejde til gavn for børn og voksne med cystisk fibrose og deres pårørende.

Tusind tak til alle deltagere og indsamlere og alle jer der har doneret til indsamlingerne. I er med til at skabe bedre og længere liv til børn og voksne med cystisk fibrose.

”Det var en fornøjelse at møde mange af deltagerne ved starten på Zoom og følge løbet via de mange beretninger og billeder, som vi modtog og delte på Facebook på dagen. Jeg er meget imponeret over det store engagement der er hos vores medlemmer i at samle ind til og bakke op om det vigtige arbejde med at skabe bedre og længere liv til børn og voksne med cystisk fibrose”, siger foreningens direktør Helle Ousted.

Deltagerne samledes om en fælles start på Zoom

 

Næsten 29.000 kroner indsamlet med Lok Påskeharen Frem

“Lok påskeharen frem” er et virtuelt indsamlings-event, der går ud på at sprede påskestemning samtidig med, at der samles ind til Cystisk Fibrose Foreningens arbejde. Deltagerne opretter en indsamling og kreerer en påskehare i takt med, at donationerne tikker ind. En krop, et hoved, to ører osv. En færdig påskehare repræsenterer en indsamling på 500 kr. til Cystisk Fibrose Foreningen og udløser et påskeæg til deltageren.

Deltagerne i dette års netop afsluttede påskeindsamling fik til sammen indsamlet næsten 29.000 kr., mens de spredte påskestemning med deres påskeharer.

Hvordan påskeharen ser ud er op til den enkelte deltager, der også har helt frit materialevalg, når de kreerer påskeharer for bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose. Den kan formes i ler, klippes i pap, tegnes på papir eller hækles. Og som det ses af det udsnit af årets påskeharer, vi har modtaget, bliver det til et væld af forskellige og skønne påskeharer.

Skaber bedre og længere liv

Cystisk Fibrose Foreningen støtter hvert år forskning i cystisk fibrose og kæmper for bedst mulig behandling for både børn og voksne med sygdommen. Foreningen tilbyder også støtte og rådgivning til personer med cystisk fibrose og deres pårørende.

Indsamlede midler fra events som Lok Påskeharen Frem er med til at sikre foreningens arbejde for børn og voksne med cystisk fibrose og styrke håbet for alle, der er berørt af sygdommen. Ved at dele deres indsamling med deres netværk skaber deltagerne sammen med deres støtter bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose samtidig med, at de øger kendskabet til sygdommen.

Vil du også samle ind, mens du sætter fokus på cystisk fibrose?

Har du fem tommelfingre, men et hjerte der banker for den gode sag, så læs med her. Du behøver nemlig hverken en kreativ åre eller hænderne skruet rigtigt på for at samle ind til bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.

Skal du holde sølvbryllup, rund fødselsdag eller lignende, og ved du ikke, hvad du skal ønske dig? Vil du gerne cykle Danmark rundt, men mangler en god grund? Var dit nytårsforsæt at holde op med at spise slik, ryge eller bande, men kan du ikke rigtig finde motivationen frem?

Uanset anledningen kan du nemt og hurtigt oprette din egen indsamling til fordel for Cystisk Fibrose Foreningen. Du bestemmer selv, hvor meget du vil samle ind og hvor længe indsamlingen skal vare. De indsamlede midler går til Cystisk Fibrose Foreningens arbejde for bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.

Magnus spreder påskestemning til fordel for børn og voksne med cystisk fibrose

Magnus på knap 5 år deltager i indsamlingseventen Lok Påskeharen Frem, hvor deltagerne samler ind til bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose, mens de spreder påskestemning. Som tak for indsatsen sender Cystisk Fibrose Foreningens påskeæg ud til alle deltagere, der samler 500 kr. eller mere ind.

Vil du hjælpe Magnus og de andre deltagere med at samle ind OG få besøg af påskeharen? Du stadig nå at være med! Du kan tilmelde dig med det samme eller læse mere om, hvordan det foregår nederst på siden.

Med 1.450 kr. indsamlet har Magnus for længst sikret sig et påskeæg. Og han glæder sig til at få sin “påskegave”, fortæller hans mor, Elizabeth Jørgensen og tilføjer, “og vi får dobbelt glæde ved at se ham, og ved at støtte et godt formål.”

Hvem deltager I for og hvorfor?

”Vi deltager for Magnus på 4 (næsten 5) år, som har cystisk fibrose. Vi deltager, fordi han synes, det er super hyggeligt at få et påskeæg med posten – men også fordi vi rigtig gerne vil sætte mere fokus på cystisk fibrose hos børn, og deriblandt forskning. Og så er det en god måde at få samlet lidt penge ind, som virkelig går til et godt formål!”

Hvad har I gjort for at få jeres netværk til at støtte indsamlingen?

”Vi har delt indsamlingen på Facebook. Derudover har vi spurgt om donationer fra dem, som ikke er på de sociale medier.

Hvad betyder støtten fra jeres netværk?

”Det betyder utrolig meget for os, at vores netværk støtter os, og er med til at sætte fokus på cystisk fibrose hos børn. Det var ikke noget vi hørte så meget om, før vi selv fik Magnus med cystisk fibrose. Så vi er utrolig glade for, at familie og venner donerer lidt til forskning og foreningen.”

Saml ind, spred påskestemning og få et velfortjent påskeæg

Vil du også have et påskeæg med posten? Du kan hjælpe Magnus og de andre deltagere med at samle ind til bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.

Sådan deltager du:

 1. Tilmeld dig og oplys, hvem vi skal sende påskeæg til
 2. Opret din indsamling
 3. Del linket til din indsamling med din familie, venner og bekendte. Husk at fortælle, hvorfor du samler ind til Cystisk Fibrose Foreningen.
 4. Kreer din påskehare i takt med, at donationerne tikker ind.
 5. Tag et foto af den færdige påskehare
 6.  Send det til alle, der har støttet din indsamling, med tak for bidraget og del det på de sociale medier med  #lokpåskeharenfrem #cystiskfibrose

Vi kvitterer med et påskeæg til alle deltagere, der samler 500 kr. eller mere ind. Vi sender påskeæg ud mandag d. 11. april, så de kan være fremme inden påskedagene og igen efter helligdagene.

Indsamlingseventen Lok Påskeharen Frem er tilbage

Så er der åbnet for tilmeldinger til dette års Lok Påskeharen Frem og vi er spændte på, om dette års deltagere får lige så travlt med at tegne, klippe og bygge påskeharer som sidste års deltagere, der sammen indsamlede 50.000 kr. Læs mere om sidste års seje deltagere her.

Vil du også være med til at skabe bedre og længere for børn og voksne med cystisk fibrose? Tilmeld dig og lok påskeharen frem – så sender vi et velfortjent påskeæg.

Hvad er Lok Påskeharen Frem?

Lok Påskeharen Frem er en virtuel event for kreative sjæle i alle aldre, som har lyst til at sprede påskestemning og samle ind til en vigtig sag.

Deltagerne opretter en indsamling og kreerer en påskehare i takt med, at donationerne tikker ind. Hver påskehare skal bestå af en krop, et hoved, to ører, to forpoter, to bagben, to fødder. Hver gang der er indsamlet 50 kr. tilføjes en kropsdel. En færdig påskehare repræsenterer således en indsamling på 500 kr. til Cystisk Fibrose Foreningen. Hvordan påskeharen i øvrigt ser ud er op til den enkelte deltager. Den kan være klippet i karton, bygget af duplo-klodser eller tomme toiletruller, tegnet, filtet, hæklet – kun fantasien sætter grænser.  Og har du lyst til at bygge flere harer, så fortsætter du blot indsamlingen:-)

Vi sørger for, at der kommer et påskeæg frem til alle deltagere, der kommer i mål med indsamlingen og får sendt en påskehare af sted.

Sådan deltager du

Vil du også være med til at skabe bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose, mens du spreder påskestemning blandt familie, venner og bekendte? Så se her hvordan du kommer i gang:

 1. Tilmeld dig eventen
 2. Opret din indsamling
 3. Del linket til din indsamling med din familie, venner og bekendte. Husk at fortælle, hvorfor du samler ind til Cystisk Fibrose Foreningen.
 4. Kreer din påskehare i takt med, at donationerne tikker ind.
 5. Tag et foto af den færdige påskehare
 6.  Send det til alle, der har støttet din indsamling, med tak for bidraget og del det på de sociale medier med  #lokpåskeharenfrem #cystiskfibrose

Hvornår foregår det?

Vi sender påskeæg ud i to omgange. Mandag d. 11. april sender vi ud til alle deltagere, hvis indsamling har rundet 500 kr., så de kan nyde påskeægget i påsken. Men man bliver selvfølgelig ikke snydt for påskeæg, hvis man først kommer i gang i løbet af selve påsken – første  hverdag efter påske sender vi ud til de deltagere, der ikke nåede med i første udsending.

Der er åbent for tilmeldinger fra slutningen af februar frem til og med påske.

Nu kan du støtte Cystisk Fibrose Foreningen på Facebook

Skal din næste fødselsdag være med til at skabe bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose? Det er heldigvis nemt og hurtigt at oprette en fundraiser på Facebook!

Sådan opretter du din egen Facebook Fundraiser til fordel for Cystisk Fibrose Foreningen

 1. Gå til https://www.facebook.com/fund/cystiskfibrose/
 2. Sæt et indsamlingsmål, vælg valuta og slutdato for indsamlingen. Du kan personliggøre din indsamling ved at tilføje et par ord om, hvorfor du samler ind. Du kan også uploade et foto.
 3. Tryk ”opret” – og din fundraiser er nu klar til at modtage donationer!

I Danmark er det kun legitime formål, der kan modtage støtte via Facebook

I Danmark er det kun foreninger og organisationer, der opfylder ligningslovens §8A og som er medlem af ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation), du  kan samle ind til via Facebook Fundraiser. Det skyldes, at Facebook i Danmark er tilpasset den danske indsamlingslov, hvor man skal have tilladelse fra Indsamlingsnævnet for at kunne samle ind på lovlig vis.

Det betyder, at Facebooks brugere kan være 100% sikre på, at det er legitime formål, de kan støtte via Facebook Fundraiser.

 

SKRIDT FOR SKRIDT: Seje deltagere satte det lange ben foran for børn og voksne med cystisk fibrose og indsamlede over 160.000 kr.

”Det er imponerende, at så mange bakkede op om Cystisk Fibrose Foreningens første SKRIDT FOR SKRIDT event og med et super flot resultat. Deltagelsen foregik på så mange fine måder, og det er dejligt, at deltagerne havde en rigtig fin dag. Nogle gik, andre løb. Nogle deltog alene, andre havde samlet venner og familie, og lavet en lille lokal event ud af det. Nogle spurtede af sted, andre satte tempoet, så både børn og bedsteforældre kunne følge med. Alle satte de fokus på cystisk fibrose, og sammen samlede de over 160.000 kr. ind til bedre og længere liv. Tusind tak til alle, der på forskellig vis har bakket op om vores nye indsamlings event SKRIDT FOR SKRIDT. Tak til alle, der har samlet ind blandt familie og venner. Tak til alle, de har støttet indsamlingerne og tak til alle der i lørdags skridt for skridt var med til at skabe bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.” Helle Ousted, Direktør i Cystisk Fibrose Foreningen

Efter en kort fælles start på zoom, skød Cystisk Fibrose Foreningens direktør, Helle Ousted, kl. 10 løbet igang. Der var deltagere med fra det meste af landet, fra Færøerne, Norge, Sverige og sågar Spanien. Det var op til de enkelte deltagere, om de ville løbe eller gå, ligesom de også selv valgte rute, distance og selskab på turen. Her kan du se, hvordan nogle af de seje deltagere markerede dagen.

Manja gik for Alba på 5,5 år, der har cystisk fibrose, og Albas lillebror Conrad på snart 3 år, der er rask bærer.

”Før jeg fik Alba, kendte jeg ikke rigtigt til sygdommen, og det tænker jeg, at mange andre mennesker, der ikke har den tæt inde på livet, heller ikke gør.” Manja Helgeby

Som mange andre kendte Manja ikke rigtigt til cystisk fibrose, før hun selv fik et barn med cystisk fibrose. Og det er netop en af årsagerne til, at hun meldte sig til SKRIDT FOR SKRIDT. Hun ville gerne være med til at “gøre opmærksom på sygdommen og også sætte fokus på, at mange mennesker lever med sjældne sygdomme, som ofte bliver “glemt/overset”. Har man kræft, kan alle relatere til det på den ene eller anden måde. Har man cystisk fibrose, så ved man ikke, hvad det er.”

Derudover deltog Manja for at støtte sin datter og alle de andre med cystisk fibrose. Og så ville Manja også gerne bidrage til og mærke det fællesskab, der opstår, når man står sammen om et godt formål.

Manja deltog sammen med sine to skønne unger samt hendes gode veninde Ann-Kristine og venindens børn Frida på 9 år og Alfred på knap 2 år. De planlagde at gå/løbe en rute på 3-5 km. ”Det bliver nok også med løbecykler og klapvogne – og måske en fejring ved “målstregen” med champagne i børneudgave,” fortalte Manja inden løbet.

Team Dyrstrøm trak endnu engang i løbetøjet til fordel for cystisk fibrose sagen og slog to fluer med et smæk

”I år har Team Dyrstrøm, tænkt sig at løbe /gå 7 km. Og det gør vi til Høstløbet 2021 i Asnæs. Så vi har både gang i det virtuelle og i et rigtigt løb. Og på den måde kan vi skabe synlig opmærksomhed på Cystisk Fibrose.” Karina Dyrstrøm.

Det var langt fra første gang, at Karina og resten af Team Dyrstrøm trak i løbetøjet for at sætte fokus på cystisk fibrose og samle ind til bedre og længere liv for dem, der lever med sygdommen. Karinas ældste datter, Trine, har cystisk fibrose, og den løbeglade familie gør derfor sit for at udbrede kendskabet til sygdommen.

Næste gang, de lufter Cystisk Fibrose Foreningens logo, er til december, hvor de planlægger at løbe 10 km. til Svinninge Juleløb.

Lone satte det lange ben foran for sig selv og alle de andre, der lever med cystisk fibrose

”Jeg er meget overrasket og rørt over, at det er lykkes for mig at samle så mange penge ind til fordel for Cystisk Fibrose.” Lone Primdal Kristoffersen

Udover at være rørt og overrasket fortæller Lone, der fik indsamlet over 21.000 kr., at den store opbakning også hjalp på motivationen til at komme ud og gå.

Det var Lones bonusdatter, Cherie, der havde foreslået, at de sammen skulle tilmelde sig SKRIDT FOR SKRIDT. Lone og Cherie havde planlagt at gå mindst 5 km. på dagen, men det blev til 7 km.

De gik i området omkring Skive Travbane, hvor der findes en del forskellige gå-ruter, og havde inviteret venner og familie til at komme og gå turen med dem. Bagefter havde de arrangeret, at der kom en pølsevogn forbi, så de kunne byde på mad og drikke efter turen, så de kunne få en hyggelig dag ud af det med alle deres støttere.

 

Sisse Lindstrøm er rask bærer af det gen, der medfører cystisk fibrose. Sisse, hendes mor og søster deltog i SKRIDT FOR SKRIDT fra hver deres lokation.

“Vi skal blive ved med at fortælle denne her historie til vores børn og børnebørn, sådan at de sørger for at blive testet, inden de selv vælger at få børn.” Sisse Lindstrøm

Sisse Lindstrøms far har mistet to søskende. En bror der døde som 14 årig af cystisk fibrose, og en søster der døde som baby – muligvis også af cystisk fibrose.

“Sygdommens konsekvenser for min farmor, som mistede 2 børn , var store. Dengang i 50’erne, hvor hendes søn var syg, var mulighederne jo anderledes end i dag. Det var en sorg, der lå over hende hele livet,” fortæller Sisse Lindstrøm, der ligesom sin far desværre har sendt genet videre til næste generation.”Selv om mulighederne er blevet udvidet i dag, så er det jo ikke en sygdom, mange bliver gammel med. Og det kræver jo stadig massiv behandling, hvis man skal gøre sig håb om et langt liv. Jeg syntes derfor, det er vigtigt, at man øger forskningen på området, og at der er fokus på at give dem, der er ramt, alle de bedste rammer for et så godt liv som mulig. Og derfor er det et fantastisk initiativ, I laver, som øger fokus på sygdommen.”

Sisses mor Grethe og hendes søster Rikke var også med, da SKRIDT FOR SKRIDT løb af stablen. Mens Sisse gik i Stilling ved Skanderborg og Grethe i området omkring Skejby hospital, gik Rikke turen i Malagas sol og varme sammen med sin mand og søstrenes far.

SKRIDT FOR SKRIDT – sæt det lange ben foran for bedre og længere liv med cystisk fibrose

Lørdag d. 18. september lyder startskuddet for første gang til Cystisk Fibrose Foreningen nye indsamlingsevent, SKRIDT FOR SKRIDT, hvor du selv bestemmer, om du vil løbe eller gå, hvor og hvor langt. Løbet afvikles virtuelt, så alle kan være med til at skabe bedre og længere liv med cystisk fibrose – skridt for skridt.

Sådan deltager du

 1. Tilmeld dig SKRIDT FOR SKRIDT. Du tilmelder via vores samarbejdspartner KriXrun, der står for salg af startpakker m.v. Startpakken koster 160 kr. + porto.
 2. Opret en indsamling. Når du har gennemført tilmeldingen, bliver der automatisk oprettet en indsamlingsside til dig på BetterNow. Du modtager aktiveringslink et par minutter efter tilmelding.
 3. Del siden med dit netværk, så de kan støtte din indsamling. Når du har aktiveret siden, kan du give den et personligt præg ved at indsætte et foto og skrive et par ord om, hvorfor du deltager og hvad dit netværks opbakning vil betyde for dig. Vi sender dig tips og tricks til din indsamling og kvitterer med forskelligt SKRIDT FOR SKRIDT grej i takt med den vokser.
 4. Deltag på løbsdagen. Planlæg din rute, så du er klar til at snøre løbesko eller vandrestøvler , når startskuddet lyder lørdag d. 18. september. Vi glæder os til at markere dagen på de sociale medier og fejre alle deltagere og donorer.

Tank og støt – nu med 30% mere!

Nu er der ekstra god grund til at lægge vejen forbi en OK forhandler, næste gang du tanker. OK Benzin øger sponsorstøtten med 30% fra juni 2021 til maj 2022.

”Vi ved, at mange foreninger og klubber har været udfordrede af nedlukninger. Men vi går heldigvis mod lysere tider – og sammen med vores forhandlere giver vi 30 % ekstra i sponsorstøtte det kommende år, så din forening lidt hurtigere kan komme tilbage for fuld styrke.”

Tak til alle jer, der støtter foreningen, når I fylder benzin på – hver en krone tæller!

Vil du også støtte, når du tanker? Sådan gør du!

 1. Download OK-appen i App Store eller Google Play.
 2. Under “Mig” i appen finder du “sponsorstøtte”, hvor du kan vælge Cystisk Fibrose Foreningen.
 3. Brug Ok-appen, hver gang du tanker, så støtter du gratis det gode formål med 5 øre pr. liter (+ 30% frem til maj 2022)

Hent OK-appen med det samme, så du er klar næste gang, tanken skal fyldes!

Foretrækker du at bruge OK Benzinkortet, kan du bestille det på www.ok.dk/lokalsporten. Du knytter kortet til Cystisk Fibrose Foreningen via “Min OK” – så støtter du automatisk hver gang du bruger kortet.

Velfortjente påskeæg til to seje fætre

Lok påskeharen frem er en sjov og hyggelig måde at samle ind på. For hver indsamlede plovmand kreerer deltagerne en påskehare. Og med knap 12.000 kr. indsamlet har Asger og Victor fået travlt med saks, papir og limstift.

Det var Tildes moster, Line, der oprette indsamlingen. Tilde og Victors forældre,  Esben og Lene, vidste ikke, at hun havde oprettet den, før donationerne tikkede ind, men de er glade og rørte over den støtte, der er kommet ind, fortæller Esben og tilføjer:

“Indtil videre har vi ikke brugt Cystisk Fibrose Foreningens tilbud så meget endnu. Men når Tilde bliver lidt ældre, så er jeg sikker på, at det bliver en stor støtte for hende at kunne bruge foreningens muligheder, men i mindst lige så høj grad at møde andre unge med CF. De små stykker legetøj, bamser eller vingummi poser, som man får fra Foreningen, når man er til undersøgelser på Skejby er også altid en stor hjælp, og det gør altid dagen lettere for Tilde. Derfor betyder det også noget for os at støtte det store arbejde, som foreningen gør for andre med CF, hvis hverdag er meget plaget af sygdommen.

Vil du også være med OG få et velfortjent besøg af påskeharen?

Kender du et barn, der kan lide at være kreativ og har lyst til at samle ind til en vigtig sag – så er det bare med at få oprettet en indsamling! Vi kvitterer med et påskeæg, når der er indsamlet 500 kr.

Sådan gør du:

 1. Opret din indsamling her.
 2. Del linket til din indsamling med din familie, venner og bekendte, så de kan støtte din indsamling.
 3. Kreer din påskehare, når donationerne begynder at tikke ind. Når du har indsamlet 500 kr., kan du lave din påskehare færdig.
 4. Tag et foto af din påskehare.
 5. Send det til dem, der har støttet din indsamling med tak for bidraget og del det på sociale medier!

Har du lyst til at lave flere påskeharer, så fortsætter du bare indsamlingen.