21
sep 22

Vis hvor mange år du har været transplanteret på Organdonationsdag 2022

Lørdag d. 8. oktober er det international Organdonationsdag. Igen i år vil en lang række danskere sætte fokus på og anerkende alle, der har organdonation og transplantation inde på livet. Cystisk Fibrose Foreningen sætter også fokus på organdonation i ugen 40, og og hvis du er transplanteret, kan du hjælpe med at vise værdien af at tage stilling til organdonation ved at deltage i kampagnen +ÅR.

Under overskriften ‘+år’ kan du være med til at vise, hvor mange +år (plusår), du har levet med et nyt organ, takket være en organdonor. Målet er, at få en stor andel af transplanterede med, så vi kan vise, hvor mange +år, transplanterede tilsammen har levet med et nyt organ. Se, hvad du kan gøre.

Guide

  • På et hvidt A4 papir skriver du med store bogstaver: +X år
    (erstat X med det antal år, du har levet med et nyt organ)
  • Tag et billede af dig selv, mens du holder papiret op foran dig
  • Send billedet til os på nrn@cff.dk hurtigst muligt og senest d. 6. oktober
  • Hvis du har en profil på Facebook eller Instagram, så lav også gerne et opslag på Organdonationsdagen lørdag den 8. oktober med billedet og denne tekst:

“Jeg har nu levet +X år, siden jeg fik et organ fra en donor.
I dag er det Organdonationsdag – husk at tage snakken med dine nærmeste.

#organdonationsdag, #plusår, #tagsnakken”

(Husk at erstatte X med det antal år, du har været transplanteret.)

Bemærk, at når du sender os dit billede, giver du os derved lov til at bringe det på vores sociale medier i forbindelse med Organdonationsdagen i 2022. Billederne vil herefter blive slettet.

Hvad gør vi?

Vi poster alle billederne fra transplanterede, som vi får ind, og sidst på dagen den 8. oktober tæller vi alle de ‘+år’ sammen, som vi har fået ind og laver et opslag med det!

Sidste år deltog rigtig mange transplanterede i +år, og der kom utroligt flotte opslag ud af det. Prøv selv at åbne for eksempel Facebook og søg på #plusår. Så kommer de alle frem.

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til Nadia Rosendal Nielsen på 25 37 70 30 eller nrn@cff.dk.

Vi glæder os til at modtage en masse billeder og til at tælle de mange år sammen.