16
okt 18
Nyhed

Tak for en vellykket organdonationsuge

Vi kan nu se tilbage på en fantastisk organdonationsuge og Den gule organand-kampagne.

Det har været overvældende, at så mange har bakket op om projekt Den gule organand. Det har betydet, at vi er kommet bredere ud med budskabet om vigtigheden af at tage stilling til organdonation.

Tak til vores mange seje frivillige
Det havde ikke været muligt at komme så bredt ud med budskabet uden vores over 100 frivillige, som har lavet ænder for os i år. Vores liste siger 108 personer, men vi ved, at der i virkeligheden har siddet mange flere hjemme i stuerne og lavet ænder. Flere af jer har nemlig spredt rygtet i jeres omgangskredse og engageret venner, familie og kolleger i projekt Den gule organand.

Det har betydet, at Den gule organand er blevet sat ud mere end 100 steder i hele landet – fra nord til syd i Jylland og rundt omkring på Fyn, Sjælland og Bornholm. I år fløj anden sågar ud over Danmarks grænser og hele vejen om på den anden side af jorden og landede i New Zealand.


Knappenålene viser de omkring 130 områder, hvor Den gule organand er blevet sat ud. 


En af vores frivillige hæklere, Helle Gudmann Hansen, har sat sine ænder ud i Odense. Her venter en af dem på, at folk skal komme og betale deres p-billetter og læse dens skilt.

Kendte danskere var med
Ni kendte danskere har støttet op om organdonationsdagen og Den gule organand. De har ligesom de frivillige været ude og sætte organanden forskellige steder i Danmark og delt det på de sociale medier. Vores ambassadører er

EU-kommisær Margrethe Vestager (se Margrethe Vestagers Instagram-opslag)
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (se Ellen Trane Nørbys Facebook-opslag)
Skuespiller og komiker Brian Lykke (se Brian Lykkes Instagram-opslag)
Sundhedsordfører Astrid Krag (se Astrid Krags Instagram-opslag)
Sundhedsordfører Jane Heitmann (se Jane Heitmanns Instagram-opslag og Facebook-opslag)
Sundhedsordfører Liselott Blixt (se Liselott Blixts Instagram-video og Instagram-opslag)
Sundhedsordfører Lotte Rod (se Lottes Rods Facebook-opslag)
Skuespiller Julie Ølgaard (se Julie Ølgaards Instagram-opslag)
Komiker og politiker Anders Stjernholm (se Anders Stjernholms Instagram-opslag)


Skuespiller Julie R. Ølgaard var en tur i Kongens Have med sit eksemplar af Den gule organand.

Sundhedsordfører Astrid Krag og Den gule organand tog en “god-aften”-selfie.

Den gule organand i medierne
På Instagram under hashtagget #gulorganand og #denguleorganand ligger der mange billeder af dette års Den gule organand, som både frivillige, ambassadører og folk, der har fundet ænderne ude i det fri, har lagt op. På Facebook er der også delt billeder af Den gule organand i stor stil.

Sidst men ikke mindst er Den gule organand blevet omtalt i pressen. Mere end ti forskellige medier har fortalt om organanden, cystisk fibrose og organdonation i løbet af uge 41. Det er bl.a. Ritzaus Bureau, Kristeligt Dagblad, Sjællandske Skælskør, Ugeavisen Bramming, Ugeavisen Esbjerg, Ugeavisen Ribe, Ugeavisen Svendborg, Dagbladet Ringsted og TV2 Echo.

TV2 Echo offentliggjorde den 9. oktober 2018 en stærk og rørende mini-dokumenter med Michael Olesen, der som følge af cystisk fibrose har fået nye lunger. Den 30. oktober 2018 var dokumentaren blevet set 181.000 gange.