25
okt 19

Stor opbakning til organdonations kampagne

Sundheds- og indenrigsminister Astrid Krag havde den gule and med ud og rejse, og hjalp os igen i år med at skabe opmærksomhed omkring organdonation.

Det har igen i år været overvældende, at så mange har bakket op om projekt ‘Den gule organ-and’, som blev gennemført i organdonationsugen i uge 41 2019. Det har betydet, at vi er kommet bredere ud med budskabet om vigtigheden af at tage stilling til organdonation.

Tak til vores mange seje frivillige

Det havde ikke været muligt at komme så bredt ud med budskabet uden vores omkring 300 frivillige, som har lavet ænder for os i år. Vores liste siger 201 personer, men vi ved, at der har været mange flere som har hjulpet til, idet flere har lavet ænderne sammen med andre i klubber, væresteder, familier mm.
Lige omkring 5.000 ænder er sat ud i mere end 140 postnumre fordelt over hele landet.
Sidste år blev der sat omkring 1.800 ænder ud, så I år har vi takket være jer frivillige Gul organ-and ambassadører mere end fordoblet antallet af ænder og opmærksomheden omkring organdonation og cystisk fibrose.

Politikkere var med

Flere politikkere støttede op om organdonationsdagen og Den gule organand. De har haft organanden med i folketinget, på møder og rejser.

Facebook: Sundheds- og indenrigsminister Astrid Krag

Facebook: Formand for Folketingets Sundhedsudvalg Jane Heitmann

Instagram: Medlem af Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt DF)

Medlem af Instagram: Folketingets Sundhedsudvalg Ellen Trane Nørby (V)

Den gule organand på de sociale medierne

På Instagram under hashtagget #gulorganand og #denguleorganand ligger der mange billeder af dette års Den gule organand, som både frivillige, ambassadører og folk, der har fundet ænderne ude i det fri, har lagt op. På Facebook er der også delt billeder af Den gule organand i stor stil.

Tak til alle jer som har hjulpet med at like, dele og kommentere vores opslag om organdonation i uge 41. Sammen med jer er vores budskab om at tage snakken om organdonation nået ud til rigtig mange.

Læs mere om kampagnen ‘Den gule organ-and’ her.

Læs mere om Organdonationsdagen her.

Se alle de fine billeder, som vi har fået tilsendt og har lagt på Facebook her.