08
jul 21

Rekordmange har registreret sig som organdonorer efter ny sundhedsapp

TV 2 skriver i dag på deres hjemmeside, at der på en måned er kommet rekordmange nye registreringer i organdonor-registret efter Sundhedsministeriet 1. juni lancerede den nye sundhedsapp. Knap 52.000 har registreret sig på en måned. Det svarer til det antal der registrerer sig på et helt år, og tallet for en normal måned ligger på 4000-5000 registreringer.

I artiklen på TV2 siger centerleder for Dansk Center for organdonation Helle Haubro Andersen, at tallene underbygger den viden vi allerede har, om at to ud af tre har taget stilling, men ikke har fået det registreret. Hun mener, at appen er super effektiv, fordi den netop giver dem, der allerede har taget stilling, nem adgang til at registrere sig.

Med de nye registreringer står 26 procent af alle danskere over 15 år nu registreret i organdonorregistret, skriver TV2.

”Det er vigtigt at få flere organdonorer, fordi der er patienter, som står på venteliste til et nyt organ og får livet tilbage, hvis de bliver transplanteret” siger Helle Haubro Andersen til TV2.

Kun et fåtal, cirka seks procent, har registreret at de ikke ønsker at donere organer, men deres registreringer er også vigtige, mener Helle Haubro Andersen. Det gør nemlig, at ens pårørende ikke behøver tage stilling til organdonation, hvis der skulle ske én noget fortæller hun i artiklen.

Læs artiklen på TV2 Nyheder her.

Glæde over de nye tal hos Cystisk Fibrose Foreningen

Organdonation er vigtigt for Cystisk Fibrose Foreningen, fordi flere med cystisk fibrose på et tidspunkt får brug for et nyt organ. Derfor skaber de nye tal glæde i foreningen:

”Det er meget glædeligt, når der sker fremskridt i antallet af registrerede organdonorer, fordi det kan skabe kortere ventetid på nye organer og gøre, at flere der har behov for et ny organ for at kunne leve, faktisk får muligheden.” siger direktør i Cystisk Fibrose Foreningen Helle Ousted.