18
jan 22

Nu tilbydes personer med svært nedsat immunforsvar et fjerde vaccinestik mod covid-19

Udvalgte personer med svært nedsat immunforsvar tilbydes nu et fjerde stik, fordi deres tidligere vaccinationer muligvis har nedsat eller manglende effekt. Gruppen af særligt sårbare, som nu tilbydes et fjerde stik er den samme som først blev tilbudt et tredje stik. Organtransplanterede er i denne gruppe.

Et fjerde stik forventes at styrke effekten af tidligere vaccinationer, så man får en bedre beskyttelse mod covid-19, oplyser Sundhedsstyrelsen i nyheden om tilbuddet i dag.

Det er de behandlende sygehuslæger der visiterer patienter til det fjerde stik. Visiteringsarbejdet begynder i dag, og der vil gå en uges tid, inden man kan forvente en invitation i sin e-boks.

Hvis man som person med svært nedsat immunforsvar ikke har fået en invitation inden for de kommende par uger, opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at man kontakter den sygehusafdeling man er tilknyttet, eller taler med sin behandlende læge, næste gang man er til kontrol eller behandling.

Man vil blive tilbudt samme vaccinetype, som man fik ved tidligere vaccinationer, og der skal være gået mindst tre måneder siden tredje stik, før man kan få det fjerde.

Læs Sundhedsstyrelsens nyhed om tilbud om fjerde stik til personer med svært nedsat immunforsvar her.