28
jan 19

Legatmodtager: En uforglemmelig oplevelse i sportens tegn

"Jeg var en af de heldige, som kunne åbne en kuvert fra Cystisk Fibrose foreningen med besked om, at jeg var blevet udvalgt til at modtage et af legaterne med en tur til Club La Santa Sport."

Kim Andersen inviterede sin datter på 10 år med til Club La Santa med et sportsrejselegat. Det har han skrevet denne fine beretning om.

Drømmen var en hel uge med træning sammen med min datter

Jeg havde forinden sendt en ansøgning, hvori jeg havde tilkendegivet, at jeg ville bruge rejsen til at gøre det, som er noget af det bedste vi CF-patienter kan gøre, nemlig at træne. At få muligheden for at trække stikket fra job og andre daglige forpligtelser og kunne dedikere en hel uge til træning ville være uvurderligt.

Samtidig tilkendegav jeg, at jeg ønskede at invitere min datter på 10 år med, da hun også indirekte er påvirket af sygdommen på den måde, at jeg alt for ofte må sige ”ikke i dag skat, far er træt” eller ”det har jeg ikke overskud til lige nu”. Derfor skulle turen være en tur, hvor jeg kunne træne og samtidig gøre det med min datter, så både hun og jeg fik en gave.

Planlægning af aktiviteter + et møde med håndbold-kendis

Da svaret kom, og min datter fik nyheden, blev vi hurtigt enige om nogle simple regler for opholdet. Vi skulle svømme hver dag, da dette er en stor del af hendes liv, idet hun svømmer på konkurrenceplan, og jeg selv har fundet stor glæde ved svømningen. Derudover skulle vi prøve nye og anderledes ting, og sidst men ikke mindst var de daglige regler lagt på hylden – alle disse ting lykkedes i en grad, som ingen af os kan være utilfredse med.

Indtrykkene startede allerede ved tjek in i lufthavnen, da vi opdagede, at håndboldspilleren Kristina Kristiansen aka Mulle stod og tjekkede ind ved siden af os. Det viste sig, at Nykøbing F Håndbold og Odense Håndbold benyttede håndbold-EM og ligaens spillepause til at tage på træningslejer på Club La Santa Sport.

Både tid til masser af sport og hygge

Mens vi var dernede, fik vi blandt andet prøvet morgengymnastik, diverse aerobichold, løbetekniktræning, tennis, paddle-tennis samt en masse tekniktræning i swimmingpoolen, og naturligvis hygge ved den almindelige pool og minigolf om aftenen.

Vi fik også tid til at slappe af med en tur til byens markedsdag og set nogle shows på torvet om aftenen.

Club La Santa gav inspiration og overskud

Club La Santa Sport er et dejligt og inspirerende sted at være, og derfor var det heller ikke uden vemod, da vi skulle pakke vores kufferter og trille ned til bussen til lufthavnen. Vi blev dog enige om, at det ikke var sidste gang, vi havde været dernede, og med udsigten til at komme hjem og fem dage senere starte op med den nye medicin Symkevi, var det dog lettere at tage afsked fra resortet, for jeg vidste fra et tidligere forsøg, at dette ville give mig en bedre hverdag med mere overskud.

Der skal lyde en kæmpe tak til legatgiveren og Cystisk Fibrose Foreningen for at tildele dette legat, som vil forblive en fantastisk oplevelse i erindringen, og jeg håber, at mange andre patienter vil få samme mulighed, som jeg fik.