03
dec 18
Nyhed

Jesper fik et sportslegat der gav fantastiske oplevelser på Club La Santa

Cystisk Fibrose Foreningen uddelte i 2018 10 sportslegater a 10.000 kr. til ti ansøgere, og Jesper har nu været af sted til Club La Santa.

Jesper M. Rasmussen, som har cystisk fibrose, har skrevet en beretning om sin tur til Club La Santa, som var fuld af gode oplevelser.

Aktiv ferie på Club La Santa blev et tiltrængt åndehul

Af Jesper M. Rasmussen

Jeg var så utrolig heldig at modtage et sportsrejselegat til Club La Santa. Og turen til Lanzarote i september kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt. Jeg arbejder fuldtid som bygningskonstruktør hos et byggefirma, som netop havde åbnet ny afdeling i Aalborg i juli, som jeg skulle være med til at starte op. Derfor har jeg haft en travl hverdag med arbejde og flytning fra Aarhus til Aalborg samt også at skulle passe al min behandling. Oven i alt dette flyttede min kæreste et halvt år til Barcelona i juli for at studere.

Derfor tog jeg alene af sted, men turen til Club La Santa blev et tiltrængt åndehul, hvor jeg fik tid til refleksion gennem alle de forskellige aktiviteter, som der var mulighed for at prøve. Og hold nu op, hvor er der mange aktiviteter, man kan prøve. Jeg har altid været fysisk aktiv og blandt andet spillet en masse fodbold. Derfor var det et rent tag selv-bord med gode oplevelser.

Jeg havde dog besluttet mig for, at jeg på turen skulle prøve en masse ting, jeg ikke før havde stiftet bekendtskab med før. Så jeg fik for første gang i mit liv prøvet at dykke i havet med alt det udstyr, som det nu krævede. Dette var en kæmpe oplevelse. Jeg startede dog ud med at prøvedykke i Club La Santas egen pool for at se, om jeg kunne holde til at være under vandet i længere tid med dykkerflaske. Dette var dog ikke noget problem, og med instruktørerne med hele vejen var jeg helt tryg ved at prøve kræfter med havet.

Det blev også til vandretur på øens vulkaner, hvor man virkelig fik set, hvad øen havde og byde på. Lungerne var gode, så jeg kom faktisk på to længere vandreture i løbet af opholdet.

Dagen inden jeg skulle hjem, havde jeg meldt mig på en kajaktur, hvor vi sejlede ud fra havnen i Arrecife. Vi var et lille hold på fem personer, som sejlede ud på hvad der kun skulle have været en to-timers tur, men som endte med at blive en dobbelt så lang tur på fire timer. Fordi vi kun var fem af sted, ville instruktøren gerne tage os med på den længere tur og vise og nogle steder, som kun kunne nås frem til med båd eller kajak. Derfor var dette for mig turens højdepunkt, hvor vi fik set nogle virkelig smukke uberørte strande.

Jeg vendte hjem til Danmark med bagagen fyldt med gode oplevelser. Og ikke mindst fyldt med energi og overskud til at tackle hverdagens udfordringer igen. Jeg er så taknemlig for, at jeg fik denne fantastiske oplevelse, som det var at besøge Club La Santa, som jeg håber ikke er sidste gang.

Med venlig hilsen
Jesper M. Rasmussen