13
okt 18
Nyhed

I dag er det organdonationsdag

I dag markeres den årlige organdonationsdag i hele landet. Cystisk Fibrose Foreningen deltager i organdonationsdagen, fordi vi ønsker at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at man tager stilling til organdonation.

Hele ugen har vi sat fokus på organdonation ved bl.a. at dele historien om Michael Olesen, der fik nye lunger for otte år siden som følge af cystisk fibrose. Flere personer med cystisk fibrose får som Michael brug for et nyt organ for at overleve, og derfor har Cystisk Fibrose Foreningen også kørt Den gule organand-kampagnen hele ugen på Facebook og Instagram for at prøve at inspirere folk til at tage snakken om organdonation.

Cystisk Fibrose foreningen samarbejder med Dansk Center for Organdonation om organdonationsdagen, og flere foreninger, sygehuse og private deltager i også dagen med forskellige tiltag, der har til formål at sætte fokus på organdonation og skabe dialog og debat om emnet.

Har du fundet en and?
Hvis du har fået øje på en lille gul and i gadebilledet, så er det, fordi vores seje frivillige over hele landet har været i fuld gang med at kreere gule organænder – enten strikket, hæklet, eller noget helt tredje. Efterfølgende har de været ude og sætte ænderne fri.

På billedet er det Jonas Steinmeier, som selv er organtransplanteret, der er ude og sætte ænder ud i Algade i Skælskør sammen med en god veninde af familien. Målet med ænderne er at inspirere dem, der finder ænderne til at tage snakken om organdonation med deres nærmeste og samtidig opfordre deres omgangskreds til at gøre det samme.

Kendte danskere støtter op om organdonation
Der er 11 kendte danskere, som er ambassadører for Den gule organand. Vi er stolte af, at EU-kommisær Margrethe Vestager er vores ambassadør, og på billedet kan du se hendes Instagram-opslag med Den gule organand. Kig ind på Cystisk Fibrose Foreningens facebookside og se, hvilke kendte danskere, der har været ude og sprede budskabet med den gule and.

Du kan også være med
Møder du en gul organand på din vej, så kan du hjælpe os med at få budskabet om vigtigheden af at tage snakken om organdonation endnu bredere ud. Det kan du gøre ved at tage et billede af den and, du har fundet, og lægge det på din Facebook og/eller Instagram og bruge hashtaggene #gulorganand, #organdonationsdag18, #hvemhardutaltmed, #tagsnakken og #tagstilling.

I ønskes alle en rigtig god organdonationsdag!