02
jun 17
Nyhed

Gratis psykologhjælp i Cystisk Fibrose Foreningen

Cystisk Fibrose Foreningen har i et stykke tid arbejdet på at kunne tilbyde vores medlemmer psykologhjælp. Det kan nu lade sig gøre takket være støtte fra fonde og virksomheder.

Hvem kan benytte sig af tilbuddet?

Tilbuddet er for medlemmer af Cystisk Fibrose Foreningen, som er:

  • Forældre til et barn med cystisk fibrose
  • Børn over 8 år og unge med cystisk fibrose
  • Voksne med cystisk fibrose

Psykolog Charlotte Jensen er ansat til at lede og gennemføre det 5-årige pilotprojekt, som løbende vil blive evalueret og tilpasset bedst muligt til de behov, som medlemmerne har.

Charlotte har, siden hun blev uddannet i 2004, haft særligt fokus på familier med kronisk sygdom – såvel hos børn som hos voksne – og har et tæt samarbejde med adskillige patientforeninger.

Charlotte har igennem flere år undervist på forskellige kurser i Cystisk Fibrose Foreningen. Hun vil i starten af projektet modtage undervisning fra læger og sygeplejersker på Cystisk Fibrose Centret Skejby, så hun har et godt kendskab til sygdommen.

Foto: Fotografhuset / Brian Rasmussen

Om psykologtilbuddet

Du tilbydes et kortere samtaleforløb på 4-5 timer. Psykologsamtalerne tilbydes efter eget valg telefonisk, via Skype eller fysisk i Charlottes kliniklokale i Ryesgade 29, 3.th., 8000 Aarhus C.

I efteråret 2017 vil Charlotte holde forskellige online kurser (webinarer), og senere i projektet vil hun ud fra medlemmernes behov gennemføre gruppesamtaleforløb.

Pårørende til voksne med cystisk fibrose samt søskende til børn med sygdommen vil også tilbydes gruppesamtaler, og senere i projektet vil de muligvis også kunne tilbydes psykologsamtaler.

Læs mere om psykologhjælp hos Charlotte her.

Projektet støttes af Det Obelske Familiefond, Frantz Hoffmanns Mindelegat samt Horizon Pharmaceuticals B.V.