29
aug 17
Nyhed

Foreningen fejrede 50 års jubilæum

Den 22. august 2017 kunne Cystisk Fibrose Foreningen fejre 50 års jubilæum, og det blev markeret i både uge 34 og 35 med bl.a. besøg på de to Cystisk Fibrose Centre, hvor der blev uddelt godter, og gaver til de besøgende.

Besøg på Cystisk Fibrose Centrene

Mandag, onsdag og torsdag i uge 34 kunne børn og voksne med cystisk fibrose få sig en glædelig overraskelse, når de kom til kontrol på deres Cystisk Fibrose Center. Her var foreningen nemlig mødt op med flag og balloner og stod klar til at dele ud af både slik, drikkevarer og gaver.

På børneafdelingerne fik vi også besøg af tryllekunstnere, der optrådte med tryllerier for børnene. Vi har naturligvis sørget for, at der er ekstra godter og gaver, så de af jer, der kommer på centrene, efter vi har været der, også kan nyde godt af, at foreningen har haft jubilæum.

Jubilæum på de sociale medier

I både uge 34 og 35 kunne følgere af foreningens Facebook-side og Instagram se videoer, der satte fokus på udviklingen de sidste 50 år inden for cystisk fibrose-verdenen, herunder video med hhv. formanden for Cystisk Fibrose Foreningen Sune Schackenfeldt og professor og overlæge Niels Høiby. Se videoerne herunder.

Video med formand Sune Schackenfeldt:

Video med professor og overlæge Niels Høiby:

Derudover kunne man læse om Birthe Diemar, der er 50 år og har cystisk fibrose. Hun fortæller om sin opvækst, sin ungdom og sit voksne liv med cystisk fibrose samt om hendes refleksioner over forskellige etiske emner. Læs Birthe historie her.

Ekstra store legater

I anledning af jubilæet havde foreningen i år sat ekstra midler af til at uddele flere og større ’Gode dage’ legater her i 2017. Et af disse blev uddelt på børneafdelingen på Cystisk Fibrose Centret, AUH Skejby. Det var til Mikkel Find Møller, der havde ønsket sig et tilskud til en ferie til Italien med sin familie.