23
jul 20

Covid-CF projektet i Europa

Der indsamles løbende information om personer med cystisk fibrose i Europa, som smittes med Covid-19. Du kan følge indsamlingen af information på ECFS’s (europæisk organisation for specialister i cystisk fibrose) hjemmeside, hvor data om smittetilfælde fra sundhedsprofessionelle i Europa præsenteres. Der vil på et senere tidspunkt blive lavet en mere omfattende analyse af den indsamlede information.

Sundhedsprofesionelle i Europa indsamler data i de enkelte landes patientregistre om personer med cystisk fibrose, der smittes med Covid-19. Det sker gennem de enkelte landes nationale patientregistre, som har opsamlet data om personer med cystisk fibrose, der bliver smittet med SARS-Cov-2, som er den virus der forårsager sygdommen Covid-19.

De lande der i forvejen årligt bidrager med data til det europæiske patientregister blev inviteret til at rapportere, når de registrerede tilfælde, hvor en person med cystisk fibrose blev diagnosticeret med Covid-19 og til at melde data ind om forløbet.

Den information der bliver rapporteret direkte til det europæiske register fra de nationale registre bruges til at præsentere centraliserede og anonyme data på ECFS’s hjemmeside. Der vil senere blive foretaget en egentlig, og mere omfattende, analyse af de tal og andre informationer, der er indsamlet.

ECFS understreger, at det er muligt at ikke alle smittetilfælde er blevet indrapporteret endnu. Desuden er de indsamlede informationer af midlertidig karakter og er ikke komplette, de kan ændre sig over tid og antallet af tilfælde er fortsat lavt. Derfor skal informationen ikke bruges til at træffe kliniske beslutninger.

Indtil videre har 37 af de 38 inviterede lande indsendt data til det europæiske register. 17 af de lande har rapporteret smittetilfælde og 20 har rapporteret at de ikke har haft smittetilfælde blandt personer med cystisk fibrose.

Den 15. juli viste den europæiske statistik, at 145 personer med cystisk fibrose var smittet med cystisk fibrose. Heraf havde man tilgængelige informationer om 122 personer. Otte har haft brug for intensivbehandling og 3 er døde med Covid-19 i Europa.

Tallene opdateres løbende, efterhånden som der indberettes om tilfælde fra de enkelte, europæiske landes patientregistre.

Følg med i indsamlingen af information på ECFS’s hjemmeside her.