05
feb 19
Nyhed

Organisation tilbyder gratis rekreativt ophold til børn med alvorlig sygdom og deres familie

Non-profit organisationen Ønskeland tilbyder rekreative ophold til børn med alvorlige sygdomme og deres familier i uge 11-14. Ansøgningen for ophold åbner i dag den 5. februar.

Ønskeland har her i 2019 åbnet op for et pilotprojekt, der hedder Pausehuset. Pausehuset ligger på Øland ved Brovst i Nordjylland og danner rammen for rekreation for familier med et alvorligt sygt barn, som ønsker sig tid med hinanden i dejlige omgivelser.

Har I brug for en pause fra hverdagen, hvor sygdom til tider kan fylde meget, så kan I fra i dag søge om at komme på et ophold med jeres familie i Pausehuset af 5-14 dages varighed i ugerne 11, 12, 13 og 14 i år. I skal selv sørge for transport til og fra Pausehuset, men selve opholdet er gratis.

Målgruppen

Målgruppen i Ønskelands Pausehus er børn i alderen 0-18 år, som har en alvorlig sygdom, og deres familier. Tilbuddet er til familier, som trænger til en pause og til at kunne være sammen som familie. Målet er, at I får tid sammen, ny energi og mulighed for samvær med andre familier.

Det tilbyder Pausehuset

Pausehuset giver dig og din familie mulighed for at være sammen uden, at I skal bekymre jer om madlavning, rengøring osv. I Ønskeland har hverdagen faste rutiner. Der er mulighed for lektiehjælp, bevægelse, aktiviteter og sund mad seks gange om dagen lavet af Ønskelands dygtige køkkenpersonale. I får mulighed for at møde andre familier, der også lever med alvorlig sygdom tæt inde på livet. Der er endvidere mulighed for at invitere familie og venner på besøg. Derudover er der flot natur og skov i nærheden, svømmehal, brætspil, bordfodbold, airhockey, træningsrum og meget mere.

Lyder det som noget for dig og din familie?

Så læs Ønskelands flyer, hvor I kan finde al information om Pausehuset og om, hvordan du ansøger om et ophold. Det er Ønskeland, der faciliterer opholdet og udvælger familierne, og I skal derfor søge direkte hos Ønskeland – Cystisk Fibrose Foreningen fungerer i denne sammenhæng blot som budbringer.

Råd og vejledning til personer med cystisk fibrose vedrørende krydsinfektion, bakterier og svampe

Udover svømmehallen er der også en pool og et dampbad i Pausehuset. Vi henviser i den forbindelse til de råd og retningslinjer, som de to Cystisk Fibrose Centre har udarbejdet ifm. brug af disse faciliteter. Vandet i svømmehallen bliver skiftet og renset i løbet af to timer i et konstant flow og lever op til danske standarter for hygiejne i svømmehaller. Du kan se retningslinjerne for brug af svømmehaller, badning og stillestående vand her.

Personalet i Ønskeland er blevet sat ind i omstændighederne vedrørende smitterisiko ved samvær, og der vil derfor ikke blive indkvarteret to familier i Pausehuset med cystisk fibrose samtidigt.