14
nov 18
Nyhed

Anja fik et sportslegat og rejste til Club La Santa med sin kæreste

Cystisk Fibrose Foreningen uddelte i 2018 10 sportslegater a 10.000 kr. til ti ansøgere, og Anja var en af dem, der kom af sted.

Anja Frøslev har skrevet en beretning om sin tur til Club La Santa, som hun denne gang kunne nyde meget mere, end da hun var af sted sidste gang, hvor helbredet satte en stopper for hyggen.

Tilbage til Club La Santa – nu med mere power!

Af Anja Frøslev

I september 2015 besøgte jeg for første gang Club La Santa. Ikke ligefrem en fantastisk uge at huske tilbage på, for mit helbred gjorde, at jeg lå syg over halvdelen af ugen dernede og formåede knap nok at komme ned for at få noget at spise. Siden da gik det bare nedad med min lungefunktion, og for præcis et år siden var min lungefunktion på lige knap 30 %, og jeg kunne ikke holde til at gå op ad trapper eller ud til min bil uden pauser eller hosteanfald.

En ferie med bedre lungefunktion og mere energi
I oktober 2017 fik jeg bevilling til at starte på Orkambi, og på mindre end en uge efter start begyndte min vejrtrækning at lette sig. Her sidder jeg så mange måneder senere og har veloverstået en fantastisk ferie på Club La Santa med yoga i solen, snorkling og tennisbaner så langt øjet rækker. Med et helt andet energiniveau og en lungefunktion på over 60 %, som stadigvæk stiger hver eneste måned, fik jeg en god uge med motion og selvfølgelig også afslapning ved poolen.

Kæresten var med på aktiv ferie
Jeg blev uddannet i december fra VIA Design i Herning og har siden da haft fuldtidsarbejde hos DK Company som indkøbsassistent ved tøjbrandet ICHI. Så ferie var tiltrængt i stor stil, men at kombinere det med sport var som at slå to fluer med et smæk. Min kæreste Jeppe tog turen med mig, og sammen fik vi blandt andet styrketrænet på stedets fitnesscenter, dyrket yoga i høj solskin og snorklet i havet på sydøst siden af øen.

Omgivelserne på stedet og de lækre faciliteter og de mange hold, gjorde at tiden fløj af sted, og vi fik slet ikke gjort alle de ting, vi gerne ville, både af holdtræning, udflugter og træningsfaciliteter, som man kunne benytte på egen hånd. Men da vi sidste aften sidder på stedets ene restaurant El Lago med udsigt til solnedgangen, var vi begge enige om, at vi engang kommer tilbage igen til Club La Santa.

Tusinde tak!