63.617 personer engagerede sig i vores Facebook-opslag i 2018
Først og fremmest: vi utrolig glade for vores Facebook-følgere! På sekretariatet i foreningen taler vi ofte om, hvor imponerede og stolte vi er af det Facebook-fællesskab, vi har. Vi oplever, at der er rigtig meget positiv energi på Cystisk Fibrose Foreningens Facebook-side. Når vi lægger noget op på siden, hvad enten det drejer sig om en glad legatmodtager, organdonation eller events som YOU RUN, så er der altid opbakning og følgere, der liker, kommenterer eller deler opslaget. Og det er præcis det, der gør, at vi kommer vidt og bredt ud med vores information om cystisk fibrose via Facebook.
Og det er bemærkelsesværdigt, at vi kommer så langt ud med vores opslag, som det er tilfældet. For selv om der ikke er mere end lidt over 500 personer i Danmark, der har cystisk fibrose, så har vi i skrivende stund 5.448 følgere på Facebook. Det i sig selv viser, at der sidder nogle stærke familier og netværk derude, som er engagerede i cystisk fibrose.
Så mange når vi ud til
Vi har trukket tallene fra hele 2018 ud, og statistikken viser, at der er mange, der har set opslagene på Cystisk Fibrose Foreningens Facebook-side.
Rækkevidden på Cystisk Fibrose Foreningens Facebook-opslag i 2018
1. Antal opslag i alt: 181 → 3,4 opslag om ugen i gennemsnit.
2. Antal gange vores opslag er blevet vist på en persons skærm: 1.236.066
3. Antal personer der har fået vist vores opslag på deres skærm: 769.529
4. Antal personer der har klikket på, liket, kommenteret på eller delt vores opslag: 63.617
Punkt 1 viser, hvor mange opslag, Cystisk Fibrose Foreningen har slået op på Facebook i alt i 2018. Det svarer til gennemsnitligt 3,4 opslag om ugen. Punkt 2 præsenterer et meget stort tal. Tallet siger noget om hyppigheden af visninger, altså hvor mange gange vores 181 opslag er blevet vist på en skærm ude hos folk. Punkt 3 fortæller os, at der er 769.529 personer, der har fået vist de 1.236.066 opslag. Det tal synes vi er meget interessant, for 769.529 personer er jo mange flere end vores ”egne” 5.448 Facebook-følgere. Punkt fire gør os også meget glade. Her kan vi nemlig se, at der er 63.617 personer, der i 2018 aktivt har responderet på vores opslag. Dvs. at vi her godt kan gå ud fra, at de opslag, de har liket eller kommenteret på, faktisk er blevet læst/set. Det kan vi ikke på samme måde regne med ift. tallene i punkt 2 og 3.
Det er takket være vores følgere
Det er udelukkende muligt at komme ud til så mange mennesker, fordi I, vores følgere, liker, kommenterer og deler opslagene. Når I gør det, bliver opslagene automatisk synlige for jeres individuelle Facebook-venner, og på den måde forgrener det sig mere og mere, og vi når ud til en meget større målgruppe. Ultimativt hjælper I os med at udbrede viden om cystisk fibrose i befolkningen.
Disse historier hitter
Kigger vi på, hvilke opslag, der bliver liket, kommenteret og delt mest, så kan vi se, hvilken type historier og indhold, der er mest populært eller i hvert fald tiltrækker mest opmærksomhed. De tre opslag, som der var flest personer, der klikkede på, likede, kommenterede på eller delte i 2018 var:
1. ”Tag stilling til organdonation”. 6.959 personer responderede aktivt på opslaget, som handlede om Nikoline Hoppe, der i fire år havde ventet på nye lunger. Da hun endelig fik lungerne, fungerede de ikke, og Nikoline måtte tilbage på ventelisten.
2. ”Aftale sikrer nyeste behandling til personer med cystisk fibrose”. 5.133 personer responderede aktivt på opslaget, som handlede om aftalen om ny medicin som standartbehandling i Danmark.
3. ”Cystisk Fibrose Foreningen indgår samarbejdsaftale med Billund Lufthavn”. 2.545 personer responderede aktivt på opslaget, som handlede om samarbejdsaftalen med Billund Lufthavn, som er den største af sin slags i foreningens historie.
Mange opslag om bl.a. Den gule organand, organdonation, personlige beretninger om livet med cystisk fibrose, indsamlings-events og forskning ligger lige efter på listen over populære opslag, og generelt er der flot interesse for Cystisk Fibrose Foreningens opslag.
På baggrund af statistikken kan vi konkludere, at Facebook er et vigtigt værktøj i arbejdet med at skabe opmærksomhed omkring cystisk fibrose.
Eksterne medier skrev om cystisk fibrose tre gange om ugen
Det er heldigvis ikke kun Cystisk Fibrose Foreningen, der skriver om cystisk fibrose. Vi arbejder også målrettet på at få de nationale og regionale medier til at bringe historier om cystisk fibrose. I 2018 blev cystisk fibrose omtalt i medierne 146 gange. Det svarer næsten til hver anden dag.