17
Nov 22
Cystisk Fibrose Foreningen

Online kursusforløb om børn som pårørende til en forælder med cystisk fibrose – AFLYST!

Kurset er for familier, hvor en forælder har cystisk fibrose, og hvor der er børn i alderen 7-18 år.

På kurset får forældre og børn idéer og støtte til hvordan, I kan tale om de bekymringer og tanker som børnene måske har omkring deres forældres sygdom.

Cystisk Fibrose Foreningens børnepsykolog Ann Bygballe er gennemgående underviser, sammen med socialrådgiver Vibeke Larsen, som er kursusleder og vært.

 

Hvem kan deltage?

Kurset er for familier, hvor en forælder har cystisk fibrose og hvor der er børn i alderen
7-18 år. Der kan deltage op til 8 familier i kurset.

 

Kursusforløbet er delt op i tre moduler

  1. Kursusaften for forældrene med oplæg fra psykolog
  2. Kursus-session for hver enkelt familie med psykolog Ann Bygballe for både børn og forældre
  3. Kursusaften for forældre og børn samlet, med oplæg fra psykolog

Modul 1 er en kursusaften for forældrene, hvor du får viden og inspiration til hvordan man som forældre kan tale med sine børn om sygdom. Du får mulighed for at tale med andre forældre, og får ideer, inspiration og støtte til hvordan du kan tale med dine børn om de eventuelle tanker og følelser, børnene kan have i relation til forældrenes sygdom.
Tidspunkt: Torsdag den 17. november, kl. 19.00 – 21.00


Modul 2
er et tilbud om en individuel kursus-session for forældre og børn sammen, med foreningens børnepsykolog Ann Bygballe. Formålet med samtalen er, at I med støtte fra Ann, får en dialog om de mulige spørgsmål og tanker dine børn har om din sygdom samt ideer og små øvelser i forhold til hvordan I taler om sygdommen.
Tidspunkt: Der laves konkrete aftaler mellem den enkelte familie og Ann Bygballe. Der sættes 1-1½ time af til samtalen, som også vil foregå online.


Modul 3
er en afsluttende kursusaften for forældre og børn, hvor der er god mulighed for at dele erfaringer, ligesom der vil være mulighed for at vi indlægger et særligt tema ud fra deltagernes ønsker. Det kunne være supplerende inspiration fra Ann eller erfaringer fra et voksent ”barn”.
Tidspunkt: Onsdag den 25. januar 2023, kl. 19.00 – 21.00

 

Sådan tilmelder du dig

Du skal bruge dit brugernummer og pinkode for at tilmelde dig. Kender du ikke dine login-oplysninger, så er vi klar til at hjælpe på jp@cff.dk. Du tilmelder dig via nedenstående link

Tilmelding gælder for alle tre moduler.
Der er begrænset tilmelding på 8 familier, som går efter ’først til mølle’ princippet. Du vil få besked, om du/I er med på holdet, efter sidste frist for tilmelding.

Tilmeldingsfrist 7. november 2022.

Det er gratis at deltage når du er medlem af Cystisk Fibrose Foreningen.

 

Bliv medlem i dag og få adgang til vores mange tilbud

Er du ikke allerede medlem, så meld dig ind i dag! Som medlem får du adgang til vores rådgivning og øvrige tilbud til dig, der selv har cystisk fibrose eller er nær pårørende. Du støtter samtidig foreningens arbejde for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.