26
Oct 21
Cystisk Fibrose Foreningen

Kursustilbud til forældre til teenagebørn og unge

Er du forældre til at barn/ung med cystisk fibrose i alderen 13-24 år, har du nu mulighed for at deltage i et online kursusforløb, hvor du kan få viden, inspiration og mulighed for erfaringsudveksling med andre forældre til teenagebørn.

Som forældre til et barn/ung med cystisk fibrose kan der opstå mange spørgsmål når den unge nærmer sig ungdom og voksenliv, herunder spørgsmål om hvordan man som forældre kan skabe en god overdragelse af ansvar for behandling og håndtering af egen sygdom til den unge, tvivl om hvorvidt den unges reaktioner er helt almindelige teenagereaktioner, eller om den unges reaktioner er knyttet til det at være ung med cystisk fibrose.

 

Hvornår og hvordan foregår det?

Vi mødes på Zoom 4 gange hen over efteråret 2021. Sæt X i kalenderen:

Den 26. oktober, den 9. november, den 22. november og den 7. december.

Vi mødes online via zoom alle aftener. Du vil forinden modtage et link til kursus aftenen. Husk at have tablet eller pc med kamera, mikrofon og internet-adgang klar, så I alle kan høre og se hinanden.

De aftener, hvor vi spiser sammen, giver foreningen middagen, og I vil få tilsendt et gavekort til Just Eat, så I selv kan bestille maden.

Den 26. oktober, kl. 19.00 – 21.30

Første gang er der fokus på, at I får præsenteret jer for hinanden.  Vi planlægger at få bidrag fra foreningens kontaktnetværk og der bliver rig mulighed for erfaringsudveksling.

Den 9. november, kl. 18.30 – 21.30

Anden gang mødes vi lidt tidligere, kl. 18.30 og starter med at spise sammen. Ud over at vi fortsætter med udveksling af erfaringer byder aftenen på oplæg fra foreningens socialrådgiver Vibeke Larsen, der vil fortælle om kommunens forpligtelser i forhold til at forberede overgangen til voksen, om støttemuligheder efter den unge er fyldt 18 år.

Den 22. november, kl. 19.00 -21.30

Tredje aften får vi besøg af psykoterapeut Lotte Palsteen, som i flere år har beskæftiget sig med forståelsen teenagere og børn. Lotte vil bidrage med sin viden om livet med en teenager i familien – i al almindelighed, men vil også tale ind i de særlige vilkår der er når man er forældre til et barn/ung som har en alvorlig kronisk sygdom. Hvordan balancerer man som forældre i forhold til at ens barn på den ene side er en helt almindelig teenager og det forhold at ens barn samtidig også har nogle helt særlige livsvilkår, som kan være særlig udfordrende når man er teenager? Lotte vil bidrage med viden, inspiration, og der bliver god tid til spørgsmål og drøftelser i mindre grupper.

Den 7. december, kl. 18.30 – 21.30

Vi starter igen med at spise sammen. Derudover er aftenens tema åbent for ønsker og ideer fra jer, der deltager.

Vært: Cystisk Fibrose Foreningens socialrådgiver, Vibeke Larsen.

Når du tilmelder dig, gælder din tilmelding for alle fire gange.

 

Sådan tilmelder du dig

Du skal bruge dit brugernummer og pinkode for at tilmelde dig. Kender du ikke dine login-oplysninger, så er vi klar til at hjælpe på jp@cff.dk. Du tilmelder dig via nedenstående link

Fristen for tilmelding er 10. oktober 2021

Der er et begrænset antal pladser, som går efter ’først til mølle’ princippet. Du vil få besked, om du/I er med på holdet, efter sidste frist for tilmelding.

Det er gratis at deltage når du er medlem af Cystisk Fibrose Foreningen.

 

Bliv medlem i dag og få adgang til vores mange tilbud

Er du ikke allerede medlem, så meld dig ind i dag! Som medlem får du adgang til vores rådgivning og øvrige tilbud til dig, der selv har cystisk fibrose eller er nær pårørende. Du støtter samtidig foreningens arbejde for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.