01
Dec 17
Cystisk Fibrose Foreningen

Julemarked

Traditionen tro holder Cystisk Fibrose Foreningen julemarked i Helligåndshuset på strøget i København, hvor hele overskuddet går til foreningen arbejde til gavn for børn og voksne med cystisk fibrose. Julemarkedet afholdes fredag og lørdag den 1.-2. december 2017 fra kl. 10 til 18 begge dage.

OBS:

Cystisk Fibrose Foreningens julemarked er et offentligt indsamlingsarrangement. Foreningen har ikke mulighed for at kontrollere, om de besøgende eller de frivillige i boderne har cystisk fibrose, og hvilke bakterielle infektioner de eventuelt har. DER VIL DERFOR VÆRE RISIKO FOR KRYDSINFEKTION FOR PERSONER, DER HAR CYSTISK FIBROSE, OG AL DELTAGELSE SKER PÅ EGET ANSVAR. Personer, der ikke har cystisk fibrose, kan ikke blive smittet. 

Gode råd som skal følges for at mindske risiko for smitte:

• Alle bør undgå at give hånd til hinanden.
• Alle med cystisk fibrose bør holde mindst 2 meters afstand til hinanden og ikke tale sammen ansigt-mod-ansigt.
• Alle bør udvise god hostehygiejne – host ikke i hænderne eller ud i luften, men brug armen.
• Brug håndsprit hyppigt.

Kom til julemarked og støt en god sag

På julemarkedet er der rig mulighed for at finde flotte jule- og adventsgaver eller smage på lækkerierne fra julecaféen og delikatessen. Så tag familie og venner under armen og kom til hyggeligt julemarked og støt en god sag.

Vil du hjælpe?

Julemarkedet kan kun lade sig gøre takket være stor og flot indsats fra frivillige, der hjælper med at forberede og gennemføre julemarkedet. Det vil derfor være af stor betydning, hvis du har lyst til at hjælpe på julemarkedet. Kontakt Karina Lingvang-Pedersen fra sekretariatet på klp@cff.dk eller 30 73 53 70, hvis du godt kunne tænke dig at hjælpe til, at vores julemarked igen i år kan blive en stor succes. Det kunne f.eks. være:

Frivillig i en bod

Som frivillig i boderne på julemarkedet vil du være med til at sælge varer, producere adventskranse eller servere mad fra caféen, alt efter hvad du brænder mest for.

Julemand på strøget

Som julemand på strøget skal du hjælpe med at sprede julestemning på strøget og dele karameller ud til børn samt opfordre forbipasserende til at besøge julemarkedet.

Julesysler og håndarbejde

Er du vild med at strikke, sy, hækle, filte, snitte i træk, arbejde med ler eller andre spændende sysler? Så hjælpe os ved at donere dine hjemmelavede ting til julemarkedet. Det må meget gerne være julevarer, men kan også sagtens være alt muligt andet, som kan sælges eller bruges som gaver til årets tombola.

Hjemmebag til salg i julecafeen

Hjemmebag til caféen på julemarkedet er altid populært. Er du god til bage skærekager, tørkager, honningkager, småkager og lignende, så kan du hjælpe os med at donere kager til salg i julecaféen. Hjemmebag, der sælges på julemarkedet, skal have været i ovn ved sædvanlige bagetemperaturer og må ikke indeholde råcreme, flødeskum eller lignende. Hvis der skal bruges creme eller flødeskum, skal dette laves i køkkenet i Helligåndshuset.

Råvarer til granboden

Fra det arbejdende værksted i granboden sælges der juledekorationer, julepynt, adventskranse m.m. Til det formål efterlyser vi en række ‘råvarer’ såsom:

  • husløg
  • pyntegrønt
  • oasis og ler
  • bånd – alle forskellige slags
  • kugler og nisser – også gerne ”på stang”
  • kogler samt tørrede svampe og appelsiner og æbler – også gerne nogle, der er spray’et med guld
  • pilekranse – både færdigt pyntede kranse – og også bundne, upyntede kranse
  • flade skåle/tallerkener/glasfade til dekorationer

Gevinster til tombolaen

Har du lyst til at donere nogle gaver, som kan bruges som gevinster i tombolaen på julemarkedet, eller kender du en virksomhed, der kan bidrage med gevinster? Så hører vi meget gerne fra dig.

Opbygning og nedtagning af julemarkedet

Julemarkedet opbygges torsdag den 30. november fra kl. 9, og nedtagning finder sted lørdag den 2. december fra kl. 18 til 22. Hvis du har lyst til at hjælpe en eller begge dage, så kontakt Karina Lingvang-Pedersen fra sekretariatet på klp@cff.dk eller 30 73 53 70.

Pakker og varer til julemarkedet

Pakker og varer, som doneres til julemarkedet, kan sendes pr. post til:

Cystisk Fibrose Foreningen

Blekinge Boulevard 2

2630 Taastrup

– eller afleveres i Helligåndshuset torsdag den 30. november fra kl. 9 (indgang via bagsiden af huset i Valkendorfsgade 23). Kontakt Karina Lingvang-Pedersen fra sekretariatet på klp@cff.dk eller 30 73 53 70 for at aftale nærmere.