26
Nov 21
Frivilligt drevne aktiviteter

AFLYST på grund af corona: Kom til julemarked og støt en god sag

Fredag d. 26. og lørdag d. 27. november fra kl. 10-18 slår Cystisk Fibrose Foreningen endnu engang dørene op for Københavns hyggeligste julemarked. Overskuddet fra julemarkedet går til foreningens arbejde for bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose.

Julemarkedet har været en tradition i Cystisk Fibrose Foreningen i mere end 20 år, hvor engagerede frivillige fra hele landet er mødt op for at gøre julemarkedet til en hyggelig oplevelse for de besøgende. Helligåndskirken på strøget i København, danner ramme om julemarkedet, der fast afholdes op til første søndag i advent.

Besøg vores traditionsrige julemarked

I det smukke kirkerum er der mulighed for at nyde hjemmelavet julebag, æbleskiver, gløgg og andre gode sager fra caféen. I de mange boder på julemarkedet kan man købe alt fra julepynt og julegaver til et hav af flotte hjemmelavede ting. I delikatesseboden kan man købe forskellige lækkerier, herunder lækre marmelader og småkager, som alt sammen er hjemmelavet. I granbodens arbejdende værksted bliver der fremstillet flotte adventskranse, jule- og kalenderdekorationer samt dørdekorationer. Der er også mulighed for at prøve lykken i vores populære tombola med flotte gevinster.

En vigtig del af julemarkedet er vores julemænd på strøget. Iført flotte julemandskostumer og forsynet med en kurv fuld af karameller er de med til at skabe julestemning på strøget og ude foran Helligåndskirken.

Der er gratis adgang. Så tag familie og venner under armen og kom til hyggeligt julemarked og støt en god sag.

Vil du være frivillig på julemarkedet?

Julemarkedet kan kun lade sig gøre takket være stor og flot indsats fra frivillige, der hjælper med at forberede og gennemføre julemarkedet. Det vil derfor være af stor betydning, hvis du har lyst til at hjælpe på julemarkedet. Kontakt sekretariatet på info@cff.dk eller 43 71 4344, hvis du godt kunne tænke dig at være med som frivillig på vores næste julemarked. Det kunne f.eks. være:

Frivillig i en bod

Som frivillig i boderne på julemarkedet vil du være med til at sælge varer, producere adventskranse eller servere mad fra caféen, alt efter hvad du brænder mest for.

Frivillig i køkkenet

Som frivillig i køkkenet er du med til at sikre den løbende forsyning af kaffe, glögg, æbleskiver, sandwich, æblekage med mere til cafeen.

Julemand/kone eller nisse på strøget

Som julemand/kone eller nisse spreder du julestemning på Strøget, deler godter ud til børnene og viser forbipasserende vej til julemarkedet.

Opbygning og nedtagning af julemarkedet

Som frivillig til opbygning torsdag den 25. november fra kl. 9, er du med til at sætte boderne op, samle reoler og pynte salen. Nedtagning finder sted lørdag den 27. november fra kl. 18 til 22, her pakker vi det hele sammen og sætter på paller klar til afhentning.

Du kan også hjælpe ved at donere og/eller producere varer til julemarkedet

Julesysler og håndarbejde

Er du vild med at strikke, sy, hækle, filte, snitte i træk, arbejde med ler eller andre spændende sysler? Så hjælpe os ved at donere dine hjemmelavede ting til julemarkedet. Det må meget gerne være julevarer, men kan også sagtens være alt muligt andet, som kan sælges eller bruges som gaver til årets tombola.

Hjemmebag til salg i julecafeen

Hjemmebag til caféen på julemarkedet er altid populært. Er du god til bage skærekager, tørkager, honningkager, småkager og lignende, så kan du hjælpe os med at donere kager til salg i julecaféen. Hjemmebag, der sælges på julemarkedet, skal have været i ovn ved sædvanlige bagetemperaturer og må ikke indeholde råcreme, flødeskum eller lignende. Hvis der skal bruges creme eller flødeskum, skal dette laves i køkkenet i Helligåndshuset.

Råvarer til granboden

Fra det arbejdende værksted i granboden sælges der juledekorationer, julepynt, adventskranse m.m. Til det formål efterlyser vi en række ‘råvarer’ såsom:

  • husløg
  • pyntegrønt
  • oasis og ler
  • bånd – alle forskellige slags
  • kugler og nisser – også gerne ”på stang”
  • kogler samt tørrede svampe og appelsiner og æbler – også gerne nogle, der er spray’et med guld
  • pilekranse – både færdigt pyntede kranse – og også bundne, upyntede kranse
  • flade skåle/tallerkener/glasfade til dekorationer

Gevinster til tombolaen

Har du lyst til at donere nogle gaver, som kan bruges som gevinster i tombolaen på julemarkedet, eller kender du en virksomhed, der kan bidrage med gevinster? Så hører vi meget gerne fra dig.

Pakker og varer til julemarkedet

Pakker og varer, som doneres til julemarkedet, kan sendes pr. post til:

Cystisk Fibrose Foreningen
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

– eller afleveres i Helligåndshuset torsdag den 25. november fra kl. 10 (indgang via bagsiden af huset i Valkendorfsgade 23). Kontakt sekretariatet på telefon 43 71 43 44 for at aftale nærmere.