09
Sep 22
Cystisk Fibrose Foreningen

Familiekursus for familier med cystisk fibrose 2022

Gå ikke glip af årets familiekursus for familier med et barn med cystisk fibrose i alderen 0-17 år. Kurset har et spændende program for både nyere og garvede familier og et spændende program for børnene. Der vil også være god tid til aktiviteter, erfaringsudveksling og hygge med de øvrige familier.

For familier med cystisk fibrose kan det være befriende at tale med andre familier med cystisk fibrose, fordi mange oplever at blive forstået på en helt særlig måde, da de er i samme situation og kender til de daglige udfordringer, der er forbundet med sygdommen. Kurset er derfor også en god mulighed for at både børn og voksne kan danne netværk med andre familier med cystisk fibrose.

Film om familiekurset

På familiekurset 2018 tog vi en snak med nogle af deltagerne på kurset. Kristine på 14 år og et forældrepar fortæller i filmen, hvordan det er at være med på familiekurset.

For at se videoen skal du tillade alle cookies på vores hjemmeside.
Du kan ændre din cookieaccept her (klik på linket Ændring af samtykke). 

Program for kurset

Vi har sammensat et spændende program med noget for både nybagte og garvede familier.

Fælles for alle forældre

  • Psykolog sætter fokus på at være familie med et barn med cystisk fibrose, og på de udfordringer, familier med kronisk sygdom oplever i forhold til f.eks. raske søskende, partneren og overskud til én selv.
  • Læger fra cystisk fibrose centrene opdaterer os om den nyeste forskning og behandlingsmuligheder.

For nyere forældre

  • Læger fra de to Cystisk Fibrose Centre holder oplæg om sygdommen og dens forskellige aspekter.

For forældre til skolebørn

  • Oplæg med fokus på hvordan du som forælder taler med dit barn om det, der kan være svært i forhold til cystisk fibrose.

For forældre til teenagere

  • Unge med cystisk fibrose fortæller om, hvordan de lever med cystisk fibrose i dag og har håndteret sygdommen gennem deres barndom og ungdom.

Fantastisk weekend for børn i alle aldersgrupper

Mens forældrene modtager undervisning, bliver børnene passet af et hold af dygtige, engagerede og erfarne børnepassere, som laver spændende og sjove aktiviteter med børnene. Flere af børnepasserne har været med på foreningens familiekursus i mange år og har et godt kendskab til sygdommen. De hjælper børnene med deres behandling i løbet af dagen.

Under børnepasningen inddeles børnene i forskellige aldersgrupper, så der kan planlægges aktiviteter til lige netop dem. Forud for kurset modtager de deltagende et program for børnepasningen samt en kort beskrivelse af de enkelte børnepassere. De små børn er i grupper, hvor der er 1-3 børn pr. børnepasser, så der er god tid til den enkelte.

Det er muligt at have egen børnepasser med til de helt små børn op til 1,5 år.

Børnene bliver også tilbudt gruppesamtaler med foreningens psykolog.

Retningslinjer for cystisk fibrose-børns deltagelse på kurset

For at undgå risiko for krydsinfektion mellem børn med cystisk fibrose på kurset, følger vi Cystisk Fibrose Centrenes retningslinjer for at undgå krydsinfektion ved møder og lejr med overnatning.

Børn med cystisk fibrose, som deltager på familiekurset, skal forud for kursusstart have foretaget en såkaldt spytprøve for at sikre, at de ikke har bakterier, der kan smitte de andre børn med cystisk fibrose. De tilmeldte familier vil modtage mere information herom pr. mail.

Dato, varighed og sted

Familiekurset afholdes fra fredag d. 9. september 2022 (med ankomst om eftermiddagen) til søndag d. 11. september (med afslutning om eftermiddagen). Kurset afholdes på kursuscenter Brogaarden i Middelfart.

Hvem kan deltage?

Familiekurset er for familier, der er medlemmer af Cystisk Fibrose Foreningen og som har et barn med cystisk fibrose i alderen 0-17 år.

I kan deltage som samlet familie, men hvis barnet med cystisk fibrose ikke kan deltage, er det også muligt at deltage kun med raske søskende eller helt uden børn.

Er du ikke allerede medlem, så meld dig ind i dag! Som medlem får du adgang til vores rådgivning og øvrige tilbud til dig, der selv har cystisk fibrose eller er nær pårørende. Du støtter samtidig foreningens arbejde for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.

Pris og tilmelding

Det er gratis for hele familien at deltage på familiekurset. Kurset inkluderer ophold, forplejning, aktiviteter og undervisning.

Du skal bruge dit brugernummer og pinkode for at tilmelde jeres familie. Du har tidligere modtaget loginoplysninger fra sekretariatet. Kender du ikke dine login-oplysninger, så er vi klar til at hjælpe på kontor@cff.dk eller på tlf.: 43714344.

Du kan tilmelde jeres familie samlet via nedenstående link.

Sidste frist for tilmelding er den 20. juni 2022.

Har du spørgsmål?

Så kontakt sekretariatet på info@cff.dk eller telefon 4371 4344.