11
Sep 20

Familiekursus 2020 – Aflyst på grund af COVID-19

Vi forventer at have programmet for årets familiekursus klar inden sommerferien, men sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 11. -13. september 2020!

For familier med cystisk fibrose kan det være befriende at tale med andre familier med cystisk fibrose, fordi mange oplever at blive forstået på en helt særlig måde, da de er i samme situation og kender til de daglige udfordringer, der er forbundet med sygdommen. Kurset er derfor også en god mulighed for at både børn og voksne kan danne netværk med andre familier med cystisk fibrose.

Fantastisk weekend for både børn og voksne

Mens forældrene modtager undervisning, bliver børnene passet af et hold af dygtige, engagerede og erfarne børnepassere, som laver spændende og sjove aktiviteter med børnene. Flere af børnepasserne har været med på foreningens familiekursus i mange år og har et godt kendskab til sygdommen. De hjælper børnene med deres behandling i løbet af dagen.

Under børnepasningen inddeles børnene i forskellige aldersgrupper, så der kan planlægges aktiviteter til lige netop dem. Forud for kurset modtager de deltagende et program for børnepasningen samt en kort beskrivelse af de enkelte børnepassere. De små børn er i grupper, hvor der er 1-3 børn pr. børnepasser, så der er god tid til den enkelte.

Det er muligt at have egen børnepasser med til de helt små børn op til 1,5 år.

Børnene bliver også tilbudt gruppesamtaler med foreningens psykolog.

Dato, varighed og sted

Familiekurset afholdes fra fredag d. 11. september 2020 (med ankomst om eftermiddagen) til søndag d. 13. september (med afslutning om eftermiddagen). Kurset afholdes på kursuscenter Brogaarden i Middelfart.

Hvem kan deltage?

Kurset er for medlemmer af Cystisk Fibrose Foreningen. Hvis du ikke allerede er medlem af foreningen, kan du blive det her.

I kan deltage som samlet familie, men hvis barnet med cystisk fibrose ikke kan deltage, er det også muligt at deltage kun med raske søskende eller helt uden børn.

Pris og tilmelding

Det koster 500 kr. pr. familie/husstand at deltage på familiekurset. Prisen inkluderer ophold, forplejning, aktiviteter og undervisning. I skal bruge jeres medlems nr. og pinkode for at tilmelde jer. Kontakt sekretariatet for at få oplyst jeres personlige login.

Familiekurset 2020 er aflyst på grund af COVID-19.

Retningslinjer for cystisk fibrose-børns deltagelse på kurset

For at undgå risiko for krydsinfektion mellem børn med cystisk fibrose på kurset, følger vi Cystisk Fibrose Centrenes retningslinjer for at undgå krydsinfektion ved møder og lejr med overnatning.

Børn med cystisk fibrose, som deltager på familiekurset, skal forud for kursusstart have foretaget en såkaldt spytprøve for at sikre, at de ikke har bakterier, der kan smitte de andre børn med cystisk fibrose. De tilmeldte familier vil modtage mere information herom per mail.

Har du spørgsmål?

Så kontakt sekretariatet på info@cff.dk eller telefon 4371 4344.

Film om familiekurset

På familiekurset 2018 tog vi en snak med nogle af deltagerne på kurset. Kristine på 14 år og et forældrepar fortæller i filmen, hvordan det er at være med på familiekurset.